vrijdag 1 oktober 2010

Eis: Levenslang voor willekeurige moord in Heerlen

Tegen een man uit Ede (22) is door de officier van Justitie vandaag voor de rechtbank in Maastricht een levenslange gevangenisstraf geëist. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de man op 28 februari bij het Glaspaleis in Heerlen zonder enige aanleiding een man (53) uit Eindhoven in zijn hals gestoken, waardoor die vlak daarna in de lobby van hotel 'De Paris' aan de Geleenstraat overleed.

Na deze daad vertrok de man uit Ede volgens het OM per trein naar Utrecht, waar hij op het Centraal Station een ander willekeurig slachtoffer, een man uit Amsterdam (46), meerdere keren met een hard voorwerp op zijn hoofd sloeg. De Amsterdammer raakte daardoor zwaargewond.

Het OM wil dat de Edenaar tot zijn dood in de cel blijft zitten.

Een woordvoerster van het OM noemde de eis in een toelichting “zeer uitzonderlijk”. Een dergelijke eis komt slechts zeer zelden voor. “Ik heb zo'n eis van in de cel zitten tot de dood intreedt bij het arrondissement Maastricht niet eerder meegemaakt”, zei ze.

Dat geeft volgens haar aan hoe hoog het OM de zaak opneemt. Het feit dat de verdachte volkomen willekeurige slachtoffers koos, is volgens de woordvoerster dermate ernstig dat de officier tot deze eis kwam.

Update 15 oktober 2010: De man uit Ede is ontslagen van rechtsvervolging en krijgt tbs

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook