zondag 15 mei 2011

Man in Amsterdam doodgeschoten

Op de Weteringschans thv de Spiegelgracht in Amsterdam is zaterdagavond rond 22.15 Michael Koomen (31) uit Amsterdam door politieman Fred Buffing doodgeschoten.Hij werd in het hart getroffen.

Twee mensen (een man van 26 en een man van 28) raakten gewond en zijn overgebracht naar een ziekenhuis.  Een van de twee gewonden werd in zijn buik geschoten. Hij raakte zwaargewond. Een andere verdachte, Nick, de broer van Michael, kreeg een kogel in zijn been. Volgens getuigen zou dit pas in het politiebusje zijn gebeurd.

Volgens de politie is niet bekend of er door anderen is geschoten.

Een groep jongeren zou ruzie hebben gekregen met Fred B.: De voorbijkomende hondenbegeleider Fred B. zag 2 man uit een grote groep jongeren een fiets vernielen en greep in. Daarop zou de hele groep zich tegen hem gekeerd hebben. Volgens omstanders zou Michael de vechtenden uit elkaar hebben geprobeerd te halen.

De Rijksrecherche neemt het incident met rechercheurs van een andere regio in onderzoek.

Hulpdiensten hebben ter plekke nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat het niet meer heeft mogen baten.

De slachtoffers en de arrestanten behoren allen tot de voetbalclub  RKAVIC uit Amstelveen die een overwinning aan het vieren was. Michael was de aanvoerder van het team

Update 24-7-2011:

Fred B., blijk eind jaren 90 te zijn veroordeeld voor mishandeling.
Dat bevestigen zeer betrouwbare bronnen aan AT5. Fred B. kreeg in oktober 1997 een voorwaardelijke celstraf en een geldboete opgelegd. Of hij ten tijde van het delict in functie was als agent, is niet duidelijk. Een aantal jaren later zou B. opnieuw betrokken zijn geweest bij een zaak waar geweld een rol speelde.

Update 29-10-2011:
De officier van justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Amsterdam een werkstraf van 200 uur en voorwaardelijke celstraffen van drie maanden geëist tegen Nick Koomen en Diego Medina, wegens het plegen van geweld tegen politieman Fred B.

Update 3 maart 2012: De reconstructie (pdf)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook