donderdag 4 februari 2010

Twee doden in Amersfoort

Gisteravond werd kunstschilder en Soweco-medewerker Jannes Gerwin Tillema (53) in de avond dood gevonden in een woning aan de Goossenmaatsweg 13 in Almelo.

Vanochtend werd Hennie Noppes (73) door de politie dood gevonden in haar huis aan de Ambtstraat 97 in Almelo nadat een alphahulp alarm sloeg omdat ze het huis niet in kon. In diezelfde straat vatte de politie die ochtend kort tevoren de Poolse inbreker Robert K. (25) in zijn kraag. Onderzocht wordt of er verband bestaat tussen deze zaken en die van gisteren. Tillema en Noppes woonden op slechts 150 meter afstand van elkaar. Volgens de politie wordt de inbreker vooralsnog niet verdacht van de gepleegde geweldsmisdrijven. Later op de dag werd hij wel als verdachte aangemerkt.

Tillema zou in de achtertuin gevonden zijn. Noppes zou zijn gevonden in de badkamer, zij zou zijn neergestoken.

Beiden leidden een teruggetrokken bestaan. De vriendin van Noppes met wie zij samenwoonde is enige tijd geleden overleden, Jannes zou sinds kort een ca 20 jarige huisgenoot hebben.

Update 5 februari 2010: Het lijkt er op dat beide slachtoffers zijn omgebracht door de zeer geweldadige Poolse inbreker: Hij heeft in hun beider huizen ingebroken en werd daarbij betrapt, waarna hij de bewoner ombracht. De derde keer ging het mis (voor de inbreker) en werd hij gepakt.

Update 8 februari 2010: De zitting is begonnen: Robert K. lijkt psychisch gestoord en zou 'opdrachten van zijn hond' hebben ontvangen.

Update 25-11-2011: tegen de Pool wordt 24 jaar geëist.  K. woonde op amper 200 meter van de slachtoffers en werd een dag later al opgepakt. Hij was verward en legde chaotische verklaringen af waarin waan en werkelijkheid door elkaar liepen. Hoewel enigszins verminderd toerekeningsvatbaar, lijdt K. volgens de deskundigen niet aan een persoonlijkheidsstoornis, maar aan een ernstige verslaving aan alcohol en drugs. Daarom achten ze tbs niet op zijn plaats.

Update 9 december 2011: Robert K. krijgt 24 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte stak ex en haar nieuwe vriend neer

De slachtoffers van de steekpartij bij treinstation Naarden-Bussum op 16 augustus 2009 waren de ex-vrouw van de verdachte en haar nieuwe partner.
Dat bleek vandaag in Amsterdam bij de rechtszaak tegen Ali D. (46), de vermoedelijke dader. Hij wordt ervan beschuldigd de nieuwe man van zijn voormalige echtgenote te hebben doodgestoken en de vrouw, die hoogzwanger was, ernstig hebben verwond.

D. en zijn ex hadden bij het station afgesproken. Hun dochtertje was bij haar vader geweest en zou weer worden opgehaald door haar moeder. De nieuwe vriend van de vrouw was voor het eerst meegekomen bij het ophalen van het kind. Toen de verdachte hem zag, ging hij door het lint. Hij zou een mes hebben getrokken en op de twee zijn begonnen in te steken.
Update 22 April 2010: Uitspraak:  Hij krijgt 18 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook