vrijdag 9 december 2011

Uitspraak: 24 jaar voor dubbele moord

De Pool Robert Joseph K. (27) is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf wegens een dubbele moord op 3 februari 2010 in Almelo.
K. bracht toen bij twee woninginbraken in Almelo de bewoners, Hennie Noppes (73) en Jannes Gerwin Tillema (53), op zeer gewelddadige wijze om het leven gebracht.

K. erkende twee weken geleden op de zitting zijn daden, al wist hij zich weinig te herinneren van wat er precies was gebeurd. Door overvloedig alcohol- en drugsgebruik zou hij waanideeën hebben gehad. Volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum verkeerde hij in een toestand van psychotische ontregeling.

De rechtbank vond dat van voorbedachten rade, en dus van moord, sprake was, aangezien K. er zelf voor had gezorgd dat hij in een dergelijke geestelijke toestand terecht was gekomen. K. werd slechts 'enigszins verminderd toerekeningsvatbaar' geacht en zou ook niet lijden aan een persoonlijkheidsstoornis. Daarom vond noch het Openbaar Ministerie (OM), noch de rechtbank tbs op zijn plaats.

De straf komt overeen met de eis van het OM. De man moet ook een schadevergoeding van bijna 9000 euro betalen aan de nabestaanden.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook