woensdag 14 december 2011

Uitspraak: Hoge Raad bevestigt 7 weken gevanggenisstraf voor 'pedojaagster'

Yvonne van Hertum (57), de zelf benoemde 'pedojaagster' moet 7 weken de gevangenis in. De Hoge Raad verwierp het bezwaar van Van Hertum tegen haar straf, maar verkortte de onvoorwaardelijke celstraf met een week vanwege de lange procesduur. Het gerechtshof in Den Haag had van Hertum in 2009 veroordeeld tot 4 maanden cel, waarvan 2 maanden voorwaardelijk.

Volgens het hof had Van Hertum op haar website tegen pedofielen een valse beschuldiging geplaatst. Ze beschuldigde een man ten onrechte van een erotische chat met een minderjarige, zo vond het hof. De uitspraak van de Hoge Raad maakt haar celstraf definitief.

Van Hertum zelf bleek verbijsterd door de uitspraak. Aanvankelijk had de rechter haar een taakstraf van 30 uur opgelegd, toen ze daartegen in beroep ging legde het hof haar uiteindelijk een hogere straf op.

„Dit is zo oneerlijk”, zegt ze. „Als je een kind misbruikt, krijg je een werkstraf. Dit slaat helemaal nergens op.” Ze ontkent naam en foto van de man, die de zaak tegen haar aanspande, op het internet te hebben geplaatst.

Haar advocaat Van Breukelen laat weten de regering om gratie te gaan vragen vanwege de zwakke gezondheid van Van Hertum. Zij heeft onlangs een hartinfarct gehad.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlandse hotelier vermoord in Dominicaanse Republiek

De Delftse hotelier Joop den Dulk (63) is vermoord in de Dominicaanse Republiek. Den Dulk werd gisterochtend gevonden in zijn woning in Pontesuela. Buren
verklaarden tegenover Dominicaanse media dat ze in de woning dieven hebben gehoord en de politie hebben gebeld, maar dat twee gearriveerde
agenten nauwelijks onderzoek deden.

Den Dulk had op de Dominicaanse Republiek diverse hotels. In Nederland was hij samen met zijn broer Jaap eigenaar van het voormalige hotel Les
Compagnons en enkele pensionwoningen.

Den Dulk kwam in 2008 in het nieuws omdat die pensionwoningen in brand vlogen en een aantal huurders aan de dood ontsnapte. De broers zouden de
verhuurde panden hebben laten verkrotten. Een aantal van hun panden werd wegens brandgevaar gesloten.

Den Dulk zei 3,5 jaar geleden reeds dat hij met de dood werd bedreigd. Dit zou te maken hebben met de branden in de pensionwoningen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook