woensdag 14 december 2011

Uitspraak: Hoge Raad bevestigt 7 weken gevanggenisstraf voor 'pedojaagster'

Yvonne van Hertum (57), de zelf benoemde 'pedojaagster' moet 7 weken de gevangenis in. De Hoge Raad verwierp het bezwaar van Van Hertum tegen haar straf, maar verkortte de onvoorwaardelijke celstraf met een week vanwege de lange procesduur. Het gerechtshof in Den Haag had van Hertum in 2009 veroordeeld tot 4 maanden cel, waarvan 2 maanden voorwaardelijk.

Volgens het hof had Van Hertum op haar website tegen pedofielen een valse beschuldiging geplaatst. Ze beschuldigde een man ten onrechte van een erotische chat met een minderjarige, zo vond het hof. De uitspraak van de Hoge Raad maakt haar celstraf definitief.

Van Hertum zelf bleek verbijsterd door de uitspraak. Aanvankelijk had de rechter haar een taakstraf van 30 uur opgelegd, toen ze daartegen in beroep ging legde het hof haar uiteindelijk een hogere straf op.

„Dit is zo oneerlijk”, zegt ze. „Als je een kind misbruikt, krijg je een werkstraf. Dit slaat helemaal nergens op.” Ze ontkent naam en foto van de man, die de zaak tegen haar aanspande, op het internet te hebben geplaatst.

Haar advocaat Van Breukelen laat weten de regering om gratie te gaan vragen vanwege de zwakke gezondheid van Van Hertum. Zij heeft onlangs een hartinfarct gehad.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook