vrijdag 22 november 2013

Moordverdachte Ernst L. vrijgelaten

De voorlopige hechtenis van Ernst L. (68), de man die vorig jaar tot 12 jaar celstraf werd veroordeeld voor de moord op zijn vrouw Joke Lorsé (50), is geschorst door de rechter-commissaris in Rotterdam. L. zou inmiddels op vrije voeten zijn.


Joke Lorsé werd in augustus 2009 doodgeslagen in een bosgebied bij Simonshaven, ze zou zijn doodgeslagen door L., maar hij heeft dit nooit toegegeven. Volgens L. zou de moord gepleegd zijn door een onbekende man die uit de bosjes was gesprongen en hen had aangevallen.

L. zat in voorlopige hechtenis omdat hij hoger beroep had aangetekend tegen zijn veroordeling. Het hoger beroep zou over enkele maanden dienen.

Dat L. is vrijgelaten, heeft mogelijk te maken met de zaak rond seriemoordenaar Patrick S. Die is veroordeeld tot levenslang wegens de moor op Farida Zargar (21) en Nanda Kerklaan (43). S. heeft altijd vastgehouden dat hij verantwoordelijk is voor meerdere moorden.

Tijdens een zoektocht werd onlangs een schuilplaats gevonden in de bossen bij de Simonshaven die vrijwel zeker door S. werd gegraven en mogelijk ook is gebruikt. De schuilplaats bevond zich dus in de buurt van de plaats waar Joke Lorsé werd omgebracht. Het is nog niet bekend of justitie duidelijke aanwijzingen heeft dat niet Ernst L, maar Patrick S. haar heeft omgebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook