vrijdag 10 juni 2011

Dode man in Berg en Dal | Verdachten gearresteerd en weer vrijgelaten

Vanavond is het stoffelijk overschot gevonden van een man (58) in zijn huis  aan de Oude Kleefsebaan, in Berg en Dal. De melding werd gedaan door een medebewoonster (41). Zij is door de politie aangehouden.

Volgens getuigen is de politie in de afgelopen jaren vele malen in de woning geweest in verband met klachten van overlast. De man en de vrouw zouden vaak geweldadig tegen elkaar zijn geweest. De man zou al 10 jaar vrijwel dagelijks bij de vrouw over de vloer komen. Of hij daar ook woonde is niet bekend.

Update 13 juni 2011:
Er wordt nog 1 medebewoner (39) gearresteerd.

Update 18 juni 2011:
De twee verdachten die waren opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de man, zijn weer vrijgelaten. Dat heeft de politie gemeld.

De twee waren medebewoners van het slachtoffer. De vrouw en de man blijven wel verdachte. De politie gaat in deze zaak uit van moord of doodslag.

De manlijke verdachte werd echter direct weer gearresteerd omdat hij nog voor enkele duizenden euro's aan boetes open had staan

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moeder van dode babies in Geleen vrijgelaten.

Anita C., (41), de vrouw die er van wordt verdacht drie baby's om het leven te hebben gebracht, is door de rechtbank in Maastricht met onmiddellijke ingang op vrije voeten gesteld.

Volgens de rechtbank is niet duidelijk wat de doodsoorzaak van de zuigelingen is geweest. Een natuurlijke dood wordt door deskundigen niet uitgesloten. Ook is niet duidelijk of de kinderen levensvatbaar zijn geweest.

Om die redenen vond de rechtbank dat er onvoldoende grond was om Anita C. langer vast te houden. De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt op 12 september plaats.

Anita C. werd begin september 2010 gearresteerd, nadat eerst in haar schuur, en daarna in de tuin de lijkjes werden gevonden van drie baby's. C. woonde in het huis aan de Rembrandtlaan in Geleen met haar levenspartner en drie kinderen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook