zaterdag 1 augustus 2009

Verdachten moord op Hans van Geenen

Martien Reuvers, zijn neef Toon Reuvers en Johan Reuvers, alledrie leden van een beruchte kampersfamilie uit Oss en omgeving worden door het Openbaar Ministerie in Arnhem verdacht van de moord op de Hans van Geenen (33). Hans van Geenen werd vorig jaar september al rijdend doodgeschoten op de A73 vlakbij Nijmegen. Er werden in totaal ruim zeventig schoten gelost. De politie kwam de verdachten op het spoor via een zender die onder de auto van het slachtoffer werd gevonden. Die was klaarblijkelijk door de daders gebruikt om hem te volgen. Of deze drie degenen zijn die eerder werden gearresteerd is onduidelijk.

De desbetreffende zender was gekocht bij de SpyShop in Amsterdam en de kopers zijn daar op bewakingsbeelden te zien, op de dag van de moord en nadat daar het bewuste peilbaken was gekocht. Hoe dom kun je zijn?

Aanstaande dinsdag 4 augustus moeten de drie verdachten van de moord op Hans van Geenen voor de rechtbank in Arnhem verschijnen in een zogeheten pro forma-zitting. De rechtbank beslist dan over een verlenging van voorlopige hechtenis. Naast de drie familieleden zit er in deze zaak nog een vierde man vast. Hij wordt verdacht van grootschalige teelt van en handel in hennep. De advocaten van de verdachten ontkennen dat hun cliënten betrokken zijn bij de moord. Het Openbaar Ministerie geeft geen commentaar.

Martien Reuvers is een neef van Koos Reuvers, die in de jaren negentig bekend werd als de rechterhand van Johan V., alias de Hakkelaar. Johan V. en Koos Reuvers waren goede bekenden in de Amsterdamse onderwereld. Zo waren zij in 1991 getuige van de moord op hasjbaron Klaas Bruinsma bij het Hilton Hotel in Amsterdam.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Holleeder krijgt spreekverbod - censuur is een feit in Nederland

Willem Holleeder (51) heeft een spreekverbod opgelegd gekregen. Justitie vindt dat hij niet mag vertellen hoe hij het monsterproces heeft beleefd, omdat dit 'kwetsend' is voor slachtoffers en hun familie.

Na opnieuw te zijn veroordeeld voor afpersing, wilde Holleeder in de tijd die hem nog in de cel rest, meewerken aan interviews over zijn leven met verslaggevers van De Telegraaf. Justitie heeft nu bepaald dat Holleeder nóóit journalisten mag ontvangen of mag bellen, zolang hij nog vastzit. Zijn advocaten Stijn Franken en Chrisje Zuur noemen dit 'buiten alle proporties'.

Zij spreken van een verzwarende straf, die buiten de rechter om is opgelegd. Hoogleraar en strafadvocaat Franken: "Daar staat niets over in het arrest van het hof. Het wordt er gewoon bovenop gelegd. We hebben het over de schending van een grondrecht. Naar de mening van justitie mogen we zelfs niet zeggen wat Holleeder van het spreekverbod vindt. Dat is bizar."

De advocaten werkten wel mee aan een interview. Morgen exclusief in De Telegraaf: "We waren verbijsterd over de veroordeling." (mirror)

Of Holleeder nu wel of niet terecht is veroordeeld doet eigenlijk niet terzake. Wat er nu gebeurd is pure censuur. Als dit een een ander land zou gebeuren zou er hier schande van gesproken worden maar we doen het zelf ook en dan nog met zo'n lul reden. Censuur is een feit in Nederland en justitie vormt blijkbaar een staat binnen de staat.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook