zaterdag 1 augustus 2009

Verdachten moord op Hans van Geenen

Martien Reuvers, zijn neef Toon Reuvers en Johan Reuvers, alledrie leden van een beruchte kampersfamilie uit Oss en omgeving worden door het Openbaar Ministerie in Arnhem verdacht van de moord op de Hans van Geenen (33). Hans van Geenen werd vorig jaar september al rijdend doodgeschoten op de A73 vlakbij Nijmegen. Er werden in totaal ruim zeventig schoten gelost. De politie kwam de verdachten op het spoor via een zender die onder de auto van het slachtoffer werd gevonden. Die was klaarblijkelijk door de daders gebruikt om hem te volgen. Of deze drie degenen zijn die eerder werden gearresteerd is onduidelijk.

De desbetreffende zender was gekocht bij de SpyShop in Amsterdam en de kopers zijn daar op bewakingsbeelden te zien, op de dag van de moord en nadat daar het bewuste peilbaken was gekocht. Hoe dom kun je zijn?

Aanstaande dinsdag 4 augustus moeten de drie verdachten van de moord op Hans van Geenen voor de rechtbank in Arnhem verschijnen in een zogeheten pro forma-zitting. De rechtbank beslist dan over een verlenging van voorlopige hechtenis. Naast de drie familieleden zit er in deze zaak nog een vierde man vast. Hij wordt verdacht van grootschalige teelt van en handel in hennep. De advocaten van de verdachten ontkennen dat hun cliënten betrokken zijn bij de moord. Het Openbaar Ministerie geeft geen commentaar.

Martien Reuvers is een neef van Koos Reuvers, die in de jaren negentig bekend werd als de rechterhand van Johan V., alias de Hakkelaar. Johan V. en Koos Reuvers waren goede bekenden in de Amsterdamse onderwereld. Zo waren zij in 1991 getuige van de moord op hasjbaron Klaas Bruinsma bij het Hilton Hotel in Amsterdam.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook