donderdag 8 mei 2008

8 jaar en TBS in hamermoord op vader

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 35-jarige man veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tbs voor de brute moord op zijn vader.

Op 31 augustus 2006 heeft de man zijn vader in de keuken meerdere keren met een vuisthamer op het hoofd geslagen, zelfs toen de man al op de grond lag. Vervolgens heeft hij een plastic zak over het hoofd van zijn vader getrokken en een elektriciteitssnoer om de zak gebonden, waardoor de man is overleden.

Volgens het hof is er sprake van voorbedachte rade omdat de verdachte de tijd heeft gehad om zich te beraden op zijn voorgenomen daad. Hij is immers naar de berging gelopen om de hamer te halen. Ook tijdens het uitvoeren van de daad zijn er momenten geweest waarop de man tijd heeft gehad zich te bedenken.

Het hof rekent het de verdachte zwaar aan dat hij zijn vader, die hem belangeloos in huis had genomen, op brute wijze in zijn eigen woning heeft vermoord.  Ook blijft het motief van de moord onduidelijk en dit maakt de daad voor de familie nog onbevattelijker.
Bovendien heeft de zoon de auto en diverse betaalmiddelen van zijn vader meegenomen. Pas toen het geld van zijn vader bijna op was, heeft hij zich (via een vriendin) bij de politie aangegeven. Enig teken van berouw over zijn daad kan het hof uit dit handelen niet afleiden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de man aan psychische stoornissen leidt, waardoor de kans op herhaling van het plegen van soortgelijke ernstige feiten aanwezig is. Daarom legt het hof naast een gevangenisstraf ook tbs met dwangverpleging op.

De rechtbank legde de man op 14 november 2007 10 jaar gevangenis en tbs op.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook