zondag 11 maart 2012

Belg doodgeschoten in Cadier en Keer

Bij een schietpartij in Cadier en Keer (Lb) is Christian Wilken (40) uit Luik om het leven gekomen. De aanleiding was waarschijnlijk een mislukte drugsdeal.

Update 28 maart 2012: Twee verdachten van een dodelijke schietpartij hebben zich afgelopen nacht gemeld bij de politie. Het gaat om een vrouw (20) uit Hoensbroek en een man (24) uit Maastricht. Ze zijn opgepakt en opgesloten.

Update 22 november 2013:  Berry K. (26) uit Maastricht wordt veroordeeld tot 14 jaar. Wilken had drugs van K. gestolen, waarna het tot een handgemeen kwam. Volgens de rechtbank in Maastricht schoot laatstgenoemde de Belg daarna doelbewust met meerdere kogels neer, waarna het slachtoffer even later overleed.
“Het slachtoffer was ongewapend en had een paar bolletjes coke gestolen van verdachte. Het staat echter niet in verhouding wat er daarna met meneer Wilken is gebeurd. De schietpartij heeft op een zondagmiddag, op klaarlichte dag en middenin een rustige woonwijk plaatsgevonden. Dit heeft de rechtsorde ernstig geschokt”, vond de rechtbank.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in Netersel

In een woning aan de Beemke in Netersel (NB) is vanavond het stoffelijk overschot van Marja Hoffman (48) aangetroffen. Hoe de vrouw om het leven is gekomen, kon de politie nog niet zeggen. Ook haar identiteit is nog niet bevestigd.

Update 12-3-2012: De politie heeft vandaag bij de voetbalclub in Casteren Kevin van S. (21), de zoon van Marja van Summeren-Hoffman gearresteerd voor betrokkenheid bij de dood van zijn moeder op gisteravond in Netersel. Het sporenonderzoek in het huis was vandaag nog niet afgerond. De politie werkt met 20 rechercheurs aan de zaak.

Update 14-3-2012: De zoon heeft bekend zijn moeder om het leven te hebben gebracht.

Update 15-6-2012:  De verklaringen van Kevin van S. over zijn vermeende betrokkenheid bij de dood van zijn moeder in maart zijn onder druk afgelegd. “Er zijn dingen niet goed gegaan”, erkende de officier van justitie vandaag tijdens een eerste zitting over de zaak. De rechtbank heeft vandaag een deskundige ingeschakeld, die gaat kijken of de verdachte voor zijn omstreden getuigenis is gestuurd of onder druk is gezet en of de verhoren bruikbaar zijn.

De politie meldde destijds dat de jongeman een bekentenis heeft afgelegd. Advocaat Roel Janssen noemde dat vrijdag voorbarig. Hij zegt dat alle verklaringen in de prullenbak kunnen. “Alles ging faliekant mis”, zei hij vandaag. Volgens hem wilde zijn cliënt niet verklaren maar heeft hij gezegd dat het moest.

De zaak gaat in september verder.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Wapenveld

Vandaag is een man (19) rond 10 uur 's morgens dood aangetroffen achter een huis aan de Kazerweg in Wapenveld (Gld). De politie sluit niet uit dat het om een misdrijf gaat. Het gaat om de zoon des huizes. Het lichaam lag achter een schuur op het erf toen het door zijn ouders werd gevonden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw doodgeschoten in Rotterdam

Zübeyde Andaç (32) is vanmiddag in Rotterdam op straat overleden nadat de politie haar zwaargewond had aangetroffen. Deniz Andaç (35) eveneens uit Rotterdam is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de vrouw te hebben neergeschoten.

Rond half drie ging de politie naar de Kapiteinsbuurt waar zij de zwaargewonde vrouw vonden. Reanimatie mocht niet meer baten. Op de plek is een vuurwapen gevonden.

De aanleiding voor de schietpartij ligt mogelijk in de relationele sfeer.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook