zaterdag 10 maart 2012

Dode man in Ooijpolder

In de Ooijpolder bij Nijmegen is Nicky Man (24) dood aangetroffen. Man was eigenaar van een Chinees restaurant in Nijmegen.

Update 13-3-2012: De man is vermoord. Dat is gebleken uit sectie door het Nederlands Forensisch Instituut. Het gaat om een man, die zowel in Almere als in Nijmegen verbleef.  De familie van de man is op de hoogte gesteld en het lichaam is aan haar overgedragen.

13 april 2012: Vlak bij deze plek wordt wéér een dode gevonden.

14 mei 2012:  Een man (31) uit Nijmegen een andere man (38) uit Nijmegen en een vrouw van 22 jaar uit Arnhem, zijn aangehouden. De Vrouw en de  31 jarige man zijn later weer vrijgelaten maar blijven wel verdacht, aldus de politie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw Arnhem

Serpil Idikurt (30) is vanochtend in haar woning aan de Bertha von Suttnerstraat in de wijk Rijkerswoerd in Arnhem doodgestoken. De politie heeft vlakbij het huis Şamil Kaya (36) aangehouden, het gaat vermoedelijk om de ex-man of vriend van het slachtoffer.

Twee kleine kinderen waren in het huis aanwezig ten tijde van het misdrijf. Zij zijn elders opgevangen. Volgens omwonenden heeft de man na het misdrijf zelf een familielid gebeld met de vraag om de politie te waarschuwen. Buren hebben nog geprobeerd het huis binnen te komen toen ze de vrouw om hulp hoorden roepen.

Volgens buurtbewoners zou de man de ex zijn van het slachtoffer. Hij is volgens hen ook de vader van de kinderen.

Serpil İdikurt, komt oorspronkelijk uit de Adana provincie in Turkije. Ze scheidde van haar man Samil Kaya 2 jaar geleden.  Kaya kwam naar het huis van Serpil Idikurt om hun 2 kinderen (10 en 1 jaar)  te bezoeken en stak toen zijn ex dood.  Serpil was onderwijzeres op een kleuterschool.

Çocuklarının önünde eski karısını öldürdü

Hollanda’nin Arnhem kentinde yaşayan Adanalı Serpil İdikurt (30), iki yıl evvel ayrıldığı eşi Şamil Kaya (36) tarafından evinde bıçaklanarak öldürüldü.

Ayrıldıktan sonra Türkiye’ye dönen, bir yıl önce Hollanda’ya geri gelen Kaya’nın teyzesinin kızı olan eski eşini 10 ve 11 yaşındaki çocuklarının gözü önünde öldürdüğü dile getirildi. Kaya’nın çocuklarını görmeye gittiği sırada eşini öldürdüğü, kısa süre sonra da yakalandığı açıklandı. İdikurt’un anaokulu öğretmeni olduğu kaydedildi.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlandse vrouw vermoord in Zuid Afrika

In Zuid-Afrika is de Nederlandse Reita van Vuijlk (66) ontvoerd en vermoord. Haar lichaam werd gisteren gevonden in Ubombo. Drie mannen zijn aangehouden.

De vrouw woonde in Zuid-Afrika waar ze een jeugdcentrum wilde opzetten. Op 5 maart werd ze ontvoerd in haar eigen auto. Die was al op de kop teruggevonden langs de weg. Volgens getuigen was de auto over de kop gevlogen, terwijl hij werd bestuurde door een man (23).

Die bestuurder kon snel worden getraceerd en hij bekende dat hij de vrouw had ontvoerd, beroofd en vermoord. Hij vertelde waar het lichaam lag.

Vermiste bejaarde vrou se lyk gevind

‘n Vrou wat in Jozini in die noorde van KwaZulu-Natal ontvoer is, is Vrydag dood gevind in Ubombo.

ʼn Polisiewoordvoerder, kol. Jay Naicker, sê Reita van Vuljk (66) was sedert Maandag vermis toe haar Toyota Hilux gevind is waar dit naby Hluhluwe omgeslaan het. “Woensdag het ‘n ondersoek die polisie na ‘n 23-jarige man gelei wat die bakkie na bewering bestuur het toe dit omgeslaan het.”. Die man is in hegtenis geneem. Hy het die polisie inligting gegee om Van Vuljk se lyk te vind. Haar lyk is later naby ʼn krans in Ubombo gevind.

Nog twee mans is later in hegtenis geneem. Die drie verdagtes sal Maandag in die Ubombo-landdroshof op aanklagte van diefstal, ontvoering en moord verskyn. Die KwaZulu-Natalse LUR vir maatskaplike ontwikkeling, Weziwe Thusi, het die moord op Van Vuljk ten sterkste veroordeel. “Sy het saam met die departement gewerk om ʼn kinder- en jeugsentrum op die been te bring en dit is baie hartseer dat sy in dieselfde gemeenskap doodgemaak is waar sy probeer help het.”

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook