woensdag 14 januari 2009

Vrouw neergeschoten in Hotelkamer

Kelly Balmaakers
kelly balmaakers
Marco de Kok krijgt levenslang
In het Mercure-hotel aan de Heuvelpoort in Tilburg is woensdag Kelly Balmaakers (22) uit Made dood aangetroffen. Zij is doodgeschoten.


Hotelpersoneel trof de Kelly vanmiddag kort na 1 uur aan en dacht in eerste instantie dat ze onwel was geworden.

Hulpdiensten constateerden dat de vrouw was overleden. Zij was vanmiddag door haar familie als vermist opgegeven nadat ze de avond tevoren niet thuis was gekomen. Het was voor Kelly niet gebruikelijk om weg te blijven zonder iets van zich te laten horen en de familie was dan ook erg bezorgd. De politie kon geen nog geen nadere bijzonderheden geven.
Een kamermeisje hoorde veel lawaai op een kamer, ging op onderzoek uit en trof vervolgens de dode vrouw aan.

In het hotel hangen bewakingscamera's. Als de dader met Kelly is binnengekomen moet hij op video staan.

Kelly, uitbaatster van friettent, de Kom-Eet aan de Ginnekenweg te Breda is vermoedelijk door een geweerkogel om het leven gekomen.

Marco de Kok
marco de kok
Youtube video

Update 21-januari 2009
Marco de Kok(40) uit Baarle-Hertog wordt gezocht ivm de moord. De foto is afkomstig van de bewakingscamera.
Update 26 Oktober 2009: Marco de Kok krijgt levenslang
Update 30 september 2011: er is opnieuw levenslang geëist tegen de Kok die in hoger beroep was gegaan. Het hoger beroep was met name gericht tegen het feit dat de veroordeling mede was gebaseerd op zijn betrokkenheid bij een schietpartij in Marseille, een half jaar vóór de moord op Balmaakers.  De K. zou in de Zuid-Franse havenstad bij een snackbar in het wilde weg om zich heen hebben geschoten


Voor dit incident zijn De K. drie pogingen tot moord en één poging tot doodslag ten laste gelegd. Onder meer door de schietpartij in Marseille, die in één zaak werd behandeld met de moord op Balmaakers, kwam de rechter 2 jaar geleden op levenslang. De K. ontkent in Marseille te zijn geweest op het moment van de schietpartij in juni.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Stijn Franken: Holleeder proces moet over

Stijn Franken
stijn franken
Tijdens het hoger beroep van Holleeder pleitte zijn advocaat Stijn Franken vandaag om het proces over te doen.

Volgens hem was de rechtbank bij de eerdere rechtszaak partijdig geweest. Rechtbank voorzitter Verpalen had toen tegen een Telegraafjournalist onthuld dat hij overtuigd was geraakt van Holleeders schuld en daar argumenten bij had gezocht. Ook zou hij de moord op Houtman mee hebben laten wegen terwijl Holleeder daar niet voor terecht stond.

Tijdens een zitting voor het hof in augustus zette Franken ook al uiteen dat de uitspraken van Verpalen moeten leiden tot niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie, en dat de strafzaak over moest. Het hof verwierp dat verweer toen, onder meer omdat Verpalen nadrukkelijk heeft ontkend dat hij de in De Telegraaf gepubliceerde uitspraken heeft gedaan. Franke bleek vandaag echter te beschikken over e-mailcorrespondentie tussen De Telegraaf en de rechtbank Haarlem, waaruit het tegendeel blijkt.

In een brief ontkende Verpalen namelijk stellig dat hij dergelijke uitspraken tegenover de verslaggever van De Telegraaf had gedaan.

Rino Verpalen
De verslaggever heeft de tekst echter vóór publicatie aan de persrechter in Haarlem voorgelegd. In een e-mail schrijft deze rechter dat Verpalen ''zich niet herkent in de exacte formulering'' maar dat de strekking weergeeft wat Verpalen de journalist vertrouwelijk heeft meegedeeld.

Franken vindt dat de mail dus feitelijk bevestigd wat er is gezegd. ''Leugens passen niet bij het beeld dat wij hebben van een integere rechtspraak.'' voegde hij daar nog aan toe.

Volgens justitie ging het echter om persoonlijke notities van Verpalen en was de integriteit van de rechtsgang niet aangetast.

Dat is natuurlijk een kulargument. Je kunt uitingen gemaakt door de persoon Verpalen over hoe hij als rechter Verpalen tijdens het proces dacht en handelde niet zomaar opzij schuiven omdat ze niet gemaakt zouden zijn door Verpalen in zijn hoedanigheid van rechter.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook