woensdag 18 oktober 2017

'Voor de lol' neergeschoten student aan rolstoel gekluistert

De 21-jarige student die zondacochtend 15 oktober ernstig gewond raakte bij een schietincident aan de Korreweg in Groningen, zit voor de rest van zijn leven aan een rolstoel gekluisterd,

De politie heeft een negentienjarige Groninger opgepakt voor het neerschieten van zijn stadsgenoot. De politie sluit niet uit dat meer mensen betrokken waren bij het geweld en hoopt dat camerabeelden uit de buurt kunnen helpen bij het onderzoek.

De student had zaterdagavond gewerkt in de bioscoop en was daarna gaan stappen met vrienden. Tegen de ochtend fietste hij alleen naar huis. Rond 05.00 reed hij op de Korreweg ter hoogte van het Benouilleplein langs drie lichtgetinte mannen die hem aanspraken. Ze vroegen of hij wat wilde drinken. De student kende ze niet maar stopte even en vertelde dat hij niets hoefde.

De drie gingen vervolgens om hem heen staan, hij is aangevallen en ineens hoorde hij een knal. Dat bleek een schot. De student was toen al geraakt, hij kon nog wegrennen maar is tijdens zijn vlucht nog een paar keer beschoten. Inmiddels is duidelijk dat hij daardoor de rest van zijn leven verlamd zal blijven aan zijn onderlichaam vanaf zijn middel.

Een voorbijganger zorgde ervoor dat het slachtoffer zo snel mogelijk naar het ziekenhuis werd gebracht. Terwijl hij werd geopereerd, deed de politie sporenonderzoek op de Korreweg en buurtonderzoek. Dankzij getuigen is nog diezelfde ochtend een 19-jarige man uit Groningen als verdachte aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook