woensdag 25 april 2012

Dodelijke overval juwelier Den Haag

Ruud Stratmann (47), eigenaar van juwelier Lapidee aan de Beeklaan in Den Haag werd bij een overval op zijn zaak neergeschoten. Hij raakte zwaargewond. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij kort na aankomst aan zijn verwondingen overleed.

Stratmann was in 2008 ook al eens overvallen en had zich juist erg ingezet voor de veiligheid van de winkeliers in de binnenstad.

De moordenaars (foto’s) zijn op video te zien. Zij zijn inmiddels aan de hand van tips geïdentificeert als De Koerdische Turk Ziya Borukcu (19) en de Georgiër Sandro Grigolia (19). De twee daders zijn bekend bij de jeugdreclassering. Dat heeft een woordvoerder van jeugdzorg vanmiddag tegen Omroep West gezegd. Het werd niet verteld wat Grigolia en Borukcu op hun kerfstok hebben.
Ziya Borukcu (li) en Sandro Grigolia (r)
Ziya Borukcu Sandro Grigolia

Update 2-5-2012: Ziya Borukcu is afgelopen nacht rond middernacht door een team van 35 politiemensen opgepakt in een woning in de Haagse Schilderswijk.

Update 2-5-2012: Sandro Grigolia meldde zich vanavond op de Nederlandse Ambassade in zijn geboortestad Tblisi in Georgie.

Deze twee zullen worden vervolgd voor gekwalificeerde doodslag. Daar staat dezelfde straf maximum straf op als op moord. Levenslang of dertig jaar

Update 2-5-2012: Sandro Grigolia heeft bij de politie in Tblisi de moord op juwelier Stratmann bekend. De 19-jarige overvaller Sandro Grigolia heeft aan de Georgische politie bekend dat hij de Haagse goudsmid Ruud Stratmann (47) heeft doodgeschoten. Met twee schoten maakte hij naar eigen zeggen een einde aan het leven van de juwelier aan de Beeklaan in Den Haag.

Grigolia vertelt in het Georgisch over wat zich vorige week woensdag in de juwelier Lapidee aan de Beeklaan in Den Haag heeft plaatsgevonden: “Ik had financiële problemen. Op een dag besloten ik en mijn vriend om een juwelier te gaan beroven. Toen we binnenkwamen, was de eigenaar aanwezig. Hij verzette zich, ik werd bang en heb per ongeluk twee keer geschoten”, verklaarde Grigolia tegenover de politie in zijn geboorteland Georgië
Beelden van het verhoor werden door het Georgische korps vrijgegeven aan televisiestations in het land.  . De Georgische politie heeft overigens niet alle beelden van het verhoor vrijgegeven. Het OM is 'compleet verrast door zijn bekentenis.


Update 3-5-2012: Ziya Borokcu heeft heeft Mohammed 'ík schud vrouwen geen hand' Enait als advocaat gekozen.

დაკავებული სანდრო გრიგოლიას აღიარებითი ჩვენება შს სამინისტრომ გაავრცელა

დაკავებულია ქ. ჰააგაში, ძვირფასეულობის მაღაზიაში მომხდარ ყაჩაღობაში ბრალდებული სანდრო გრიგოლია.

სანდრო გრიგოლია და მისი მეგობარი ცეცხლსასროლი იარაღებით შეიარაღებულები შეიჭრნენ ქ. ჰააგაში მდებარე ძვირფასეულობის მაღაზიაში. ბრალდებულმა სანდრო გრიგოლიამ ცეცხლსასროლი იარაღიდან გასროლით  მოკლა მაღაზიის გამყიდველი, რის შემდეგაც ორივე მიიმალა შემთხვევის ადგილიდან.

სანდრო გრიგოლია 2 მაისს გამოცხადდა საქართველოში ჰოლანდიის საელჩოში, რის შემდეგაც  ქ. თბილისის პოლიციის თანამშრომლებმა იგი დააკავეს.

იხილეთ:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook