vrijdag 15 januari 2010

Onjuiste berichtgeving aangereden fietser

De eerdere berichtgeving over de hardleerse fietser die door een politieauto is aangereden klopt niet. De fietser die zonder verlichting over het trottoir reed, blijkt niet dezelfde fietser te zijn als de aangereden fietser. De 35-jarige fietser die werd aangereden, deed niets fout, maar werd door de politieagent over het hoofd gezien.

Lees hier de eerdere berichtgeving:

Groningen: hardleerse fietser aangereden

Een 35-jarige fietser uit Groningen is donderdagnacht aangereden door een politieauto. De fietser reed zonder verlichting over het trottoir. Op aanspreken van de agenten reageerde de fietser niet. De agenten reden hierop achteruit. Juist op dat moment fietste de fietser vanaf het trottoir de weg op. Een aanrijding was het gevolg. De fiets raakte zwaar beschadigd, maar de fietser bleef ongedeerd. De aanrijding is vastgelegd in een rapportage.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Opnieuw verdachte in moord Jack Waterman vrij

Winston P (30) -een van de drie verdachten van de fatale overval op de Amsterdamse juwelenhandelaar Jack Waterman- is vandaag door de rechtbank in Amsterdam in vrijheid gesteld.

De rechtbank doet weliswaar pas op 27 januari uitspraak in de zaak, maar oordeelde vandaag al dat de voorlopige hechtenis van P. moest worden opgeheven wegens gebrek aan bewijs.

Eerder deze week eiste justitie tien jaar celstraf tegen de drie verdachten. Ze drongen volgens het OM in maart vorig jaar midden in de nacht via het balkon de woning van Waterman en diens vrouw in Amsterdam-Oost binnen. Daarbij zouden ze de juwelenhandelaar hebben geschopt en geslagen en hem met een schroevendraaier in de nek hebben gestoken.

Het slachtoffer stierf aan een hartstilstand. Hij had die nacht al een hartinfarct gehad, maar was daar nog niet aan overleden. Doordat hij tijdens de overval letsel opliep aan zijn nekruggenmerg en het misdrijf veel stress bij hem veroorzaakte, gebeurde dat volgens justitie alsnog.

Het OM verdenkt nog vijf andere personen van betrokkenheid bij de overval. Onderzocht wordt nog wat precies hun rol bij het misdrijf is geweest. Zij moeten zich mogelijk later voor de rechter verantwoorden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Meisje in Veldhoven ontvoerd en misbruikt

Een 17-jarig meisje uit Veldhoven is vanochtend om 8.30 op de Run 5300 door een onbekende man van haar fiets getrokken en meegenomen in een wit bestelbusje. Nadat ze was misbruikt zette de dader haar 40 minuten later weer uit het busje in de buurt van het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven.

Het blijft hoe dan ook een opmerkelijk verhaal. In een busje getrokken zonder dat iemand het ziet. Hoe kan overigens één man haar en haar fiets zo snel in het busje krijgen. Het heeft alle kenmerken van een ongeloofwaardig verhaal.

Update 8 februari: De verkrachting blijkt verzonnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Saban Baran runt disco in Turkije

Het bewuste Telegraaf artikel
saban-telegraaf
Verslaggevers van de Telegraaf hebben de ontsnapte crimineel Saban Baran opgespoord in Turkije, waar hij een discotheek runt in de badplaats Antalya samen met zijn broer Hassan.

Hierbij dient wel aangetekend te worden dat de 2 verslaggevers –John van den Heuvel en Bert Huisjes- Saban niet hebben gezíen. Zij hebben enkel een paar ‘vrienden’ gesproken die zéggen dat hij daar die discotheek heeft.

Justitie blijkt al in November een bezoek gebracht te hebben aan Turkije in verband met Saban Baran, hoewel zij niet precies konden ontdekken waar hij was, maar dat bleef tot nog toe verzwegen.

Baran en zijn bende worden er van verdacht een groot aantal vrouwen op geweldadige wijze aangezet te hebben tot prostitutie. Saban kreeg voor de uitbuiting van de prostituees in 2007 een straf van 7,5 jaar opgelegd. Na zijn veroordeling wist hij te ontkomen omdat rechters hem verlof gaven om bij zijn vrouw en kind op bezoek te gaan.

Hij verdween kort voor een nieuwe proces tegen hem zou beginnen in verband met een moordaanslag. Hij is in die zaak bij verstek tot acht jaar veroordeeld. Ook wil justitie hem nog voor 19 miljoen euro kaalplukken.

Saban B staat niet op de onlangs gepubliceerde 'most wanted' lijst omdat Turkije geen onderdanen uitlevert. Dat is natuurlijk kul, omdat de noodzaak om iemand in handen te krijgen los staat van het feit of een bepaald land hem uit wil leveren. Saban B. komt misschien nog wel eens uit Turkije.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook