vrijdag 15 januari 2010

Saban Baran runt disco in Turkije

Het bewuste Telegraaf artikel
saban-telegraaf
Verslaggevers van de Telegraaf hebben de ontsnapte crimineel Saban Baran opgespoord in Turkije, waar hij een discotheek runt in de badplaats Antalya samen met zijn broer Hassan.

Hierbij dient wel aangetekend te worden dat de 2 verslaggevers –John van den Heuvel en Bert Huisjes- Saban niet hebben gezíen. Zij hebben enkel een paar ‘vrienden’ gesproken die zéggen dat hij daar die discotheek heeft.

Justitie blijkt al in November een bezoek gebracht te hebben aan Turkije in verband met Saban Baran, hoewel zij niet precies konden ontdekken waar hij was, maar dat bleef tot nog toe verzwegen.

Baran en zijn bende worden er van verdacht een groot aantal vrouwen op geweldadige wijze aangezet te hebben tot prostitutie. Saban kreeg voor de uitbuiting van de prostituees in 2007 een straf van 7,5 jaar opgelegd. Na zijn veroordeling wist hij te ontkomen omdat rechters hem verlof gaven om bij zijn vrouw en kind op bezoek te gaan.

Hij verdween kort voor een nieuwe proces tegen hem zou beginnen in verband met een moordaanslag. Hij is in die zaak bij verstek tot acht jaar veroordeeld. Ook wil justitie hem nog voor 19 miljoen euro kaalplukken.

Saban B staat niet op de onlangs gepubliceerde 'most wanted' lijst omdat Turkije geen onderdanen uitlevert. Dat is natuurlijk kul, omdat de noodzaak om iemand in handen te krijgen los staat van het feit of een bepaald land hem uit wil leveren. Saban B. komt misschien nog wel eens uit Turkije.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook