zaterdag 22 oktober 2011

Man in File doodgereden door benzinedieven

Iraniër Amir Masjediy (35) uit Maastricht is bij Abcoude om het leven gekomen toen een auto met twee benzinedieven (Maikel Rechards (47) en zoon (24)) uit Rotterdam, de auto van Amir Masjediy met grote snelheid raakte (foto).

De twee dieven hadden bij Vianen benzine gestolen. De politie creeerde daarop bij Abcoude een file om de dieven tegen te houden. De Maastrichtenaar stond met zijn auto achter in de file en werd door de dieven geramd.

De twee benzinedieven werden gearresteerd, maar de bijrijder -de zoon- werd maandag al weer vrijgelaten.

Het gebruik van een file fuik bij het vangen van boeven is al jaren sterk afgeraden -juist vanwege dit soort gevaren-  maar is door de politietop genegeerd.

Behalve de man uit Maastricht waren er nog andere slachtoffers die echter niet dodelijk gewond raakten en raakten andere auto's total loss. De benzinedieven reden met 150 km per uur en konden dus mogelijk helemaal niet op tijd stoppen bij de file die abrupt gecreerd was en waarbij ook het normale verkeer abrupt op de rem moest gaan staan. bovendien hadden zij onderweg al enkele politieauto's geramd.

De bestuurder wordt vervolgd voor doodslag (op de man uit Maastricht)  en voor poging tot doodslag (wegens het rammen van de politieauto's). Hij bleek tevens niet in het bezit van een rijbewijs.

Update 24 september 2012:
Maikel Rechards Reed al 30 jaar zonder rijbewijs. Hij was bovendien aan één oog blind en had wiet gerookt toen het ongeluk gebeurde. Hij was al vier keer gepakt voor rijden zonder rijbewijs. Reed onverzekerd en had valse kentekenplaten.
Voor de rechtbank hield Rechards vol dat hij de benzine wel had willen betalen maar geen geld bij zich had en terug had willen komen. maar toen was hij van de politie geschrokken.  Het OM eiste 10 jaar wegens doodslag en nog 4 maanden wegens het rijden zonder rijbewijs en 10 jaar ontzegging.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man omgebracht in Einhoven

Jack van Gerwen (27) uit Bergeijk is vanmorgen rond 4.40 voor de deur van Club Seven in de Dommelstraat in Eindhoven door geweld om het leven gekomen. Hij werd binnen de club in de hals gestoken met een stuk glas. Hij overleed buiten aan een slagaderlijke bloeding.

 De politie heeft een Belg (38) uit Luik als verdachte aangehouden.

Toen de man gevonden werd, was het nog druk in de Dommelstraat, dé uitgaansstraat in het centrum van de stad. De politie moest de nodige moeite doen om het publiek weg te houden bij het stoffelijk overschot

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook