woensdag 8 oktober 2014

Celdstraf voor oude verkrachting

De broers Erwin ‘Desi’ Landveld  (46) en Armand Landveld (43) zijn veroordeeld voor een gruwelijke verkrachting van een vrouw in Helmond op 30 oktober 1999. De rechtbank in Den Bosch legde aan Armand 6 jaar celstraf op. Aan Desi kon geen straf meer worden opgelegd omdat hij al meer dan 20 jaar celstraf uitzit vanwege oude veroordelingen voor doodslag en meerdere berovingen.

De verkrachting van de vrouw vond plaats tijdens een overval op het huis van haar en haar man in Helmond. De vrouw werd vastgebonden op bed, bedreigd met een pistool en een mes, overgoten met hete thee, geprikt met een mes, bewerkt met sigarettenpeuken, bestolen en 3 x verkracht. Armand en Desi huurden een kamer bij het stel.

Er vond een match plaats omdat DNA van de mannen in de landelijke databank terechtkwam toen ze werden veroordeeld door drugsdelicten. Zij hadden DNA achtergelaten op keukengerei

Armand uit Amsterdam werd op 14 mei aangehouden. Zijn broer Desi werd 2 weken later in de gevangenis in Roermond aangehouden. Op 8 februari 2003 werd drugsdealer Margriet Adams (51)  zwaar mishandeld in haar woning aan het Stuyvesantplein in Tilburg en kwam enkele weken later als gevolg daarvan te overlijden. Desi (toen 35) werd hiervoor veroordeeld tot 20 jaar, samen met twee medeverdachten die geringere straffen kregen.

Desi was ooit bokskampioen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Thaise politie jaagt op Nederlander (en hebben hem)

Pornpan Kaewkok-klangDe Thaise politie maakt jacht op de Nederlander Matthew Mannen (40)  die zijn Thaise echtgenote Pornpan Kaewkok-klang (35)(foto) om het leven heeft gebracht in hun woning in de zuidelijke provincie Sam Prahn. De man zou zijn vrouw hebben doodgeslagen met een tablet uit woede over haar veelvuldige online chats.
Het lichaam van Pornpan werd gister aangetroffen door haar vader Kamsorn (60). De vader kon zijn dochter dagenlang niet bereiken, waarop hij poolshoogte nam en de politie alarmeerde.
Pornpan en Matthew kenden elkaar 2 jaar maar zij zou 3 maanden geleden bij hem zijn ingetrokken. Buren zeggen dat de twee in de nacht van zaterdag op zondag flinke ruzie hadden.


De politie gaat er van uit dat zij al 3 dagen dood was. Een door Matthew achtergelaten brief maakte de vrouw verwijten over haar  on-line chats.

Update 8 October 2014
Mathew Mannen is gearresteerd in zijn hotelkamer in het Apex Hotel in de provincie Koh Kong in Cambodia. Hij heeft toegegeven Pornpan om het leven te hebben gebracht, maar het zou een ongeluk zijn geweest. Hij zou haar tablet hebben afgepakt omdat ze ondanks zijn verbod toch op facebook was gegaan. in de daarop volgende ruzie zou zij ten val zijn gekomen en haar hoofd hebben gestoten tegen een kast.
De politie  zegt weinig geloof te hechten aan zijn verklaring omdat Pornpan ernstige verwondingen had in haar gezicht en bovenlijf die er op duiden dat er een serieuze aanval op haar is geweest.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook