woensdag 8 oktober 2014

Celdstraf voor oude verkrachting

De broers Erwin ‘Desi’ Landveld  (46) en Armand Landveld (43) zijn veroordeeld voor een gruwelijke verkrachting van een vrouw in Helmond op 30 oktober 1999. De rechtbank in Den Bosch legde aan Armand 6 jaar celstraf op. Aan Desi kon geen straf meer worden opgelegd omdat hij al meer dan 20 jaar celstraf uitzit vanwege oude veroordelingen voor doodslag en meerdere berovingen.

De verkrachting van de vrouw vond plaats tijdens een overval op het huis van haar en haar man in Helmond. De vrouw werd vastgebonden op bed, bedreigd met een pistool en een mes, overgoten met hete thee, geprikt met een mes, bewerkt met sigarettenpeuken, bestolen en 3 x verkracht. Armand en Desi huurden een kamer bij het stel.

Er vond een match plaats omdat DNA van de mannen in de landelijke databank terechtkwam toen ze werden veroordeeld door drugsdelicten. Zij hadden DNA achtergelaten op keukengerei

Armand uit Amsterdam werd op 14 mei aangehouden. Zijn broer Desi werd 2 weken later in de gevangenis in Roermond aangehouden. Op 8 februari 2003 werd drugsdealer Margriet Adams (51)  zwaar mishandeld in haar woning aan het Stuyvesantplein in Tilburg en kwam enkele weken later als gevolg daarvan te overlijden. Desi (toen 35) werd hiervoor veroordeeld tot 20 jaar, samen met twee medeverdachten die geringere straffen kregen.

Desi was ooit bokskampioen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook