vrijdag 20 juni 2014

Client doodgeslagen in Parnassia

Ilja Dijkhuizen (47) wordt omstreeks 23:00 doodgeslagen door Guy van IJ een medebewoner van zorginstelling Parnassia aan de Mangostraat in Den Haag waar zij beiden verblijven.

Er vallen nogal wat doden rondom Parnassia

 • De vijfde Parnassia dode | een ongeluk?
  05 Apr 2010
  In het water bij de Mangostraat bij psychiatrische instelling Parnassia in Den Haag is vandaag een dode vrouw (78) gevonden. Het gaat om een oudere vrouw die in de instelling woonde. De vrouw was niet als vermist ...
 • Het Parnassia mysterie
  05 Dec 2010
  Hoewel Peter de Vries nog uitgaat van 4 doden, zijn er inmiddels al 5 doden te betreuren die allemaal in of bij het water bij de psychiatrische inrichting Parnassia in Den Haag-Loosduinen gevonden zijn gevonden zijn en een ...
 • Arrestatie om moord bij zorginstelling
  26 Jun 2014
  Een man (29) uit Capelle aan den IJssel is gisteren opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van een man (47) uit Den Haag in een huis op het terrein van zorginstelling Parnassia. Het slachtoffer werd vrijdagavond 20 juni ...

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 7 jaar en tbs voor moord op vrouw in Reek

Tegen Vally V. (42), die op 28 april vorig jaar in het Brabantse Reek zijn vrouw Patricia Veldhoen (42) doodstak en zijn zoon Harm (12) zwaar verwondde, is voor de rechtbank in Den Bosch 7 jaar de cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Valley V. kreeg volgens deskundigen ruzie tijdens een delirium dat was ontstaan door een combinatie van minderen met antidepressiva, alcoholmisbruik en een persoonlijkheidsstoornis. Zijn kinderen probeerden nog tussenbeide te komen, maar nadat hij zijn zoon Harm wegduwde, vluchtte zijn dochter (10) naar de wc. Daarna stak V. zijn vrouw dood en sloeg zijn zoon met een bestekla.

Valley V. beredeneerde dat hij zijn vrouw moet hebben doodgestoken, maar zei zich er niets meer van te kunnen herinneren. Deskundigen noemden zijn gedrag risicovol. Hij had moeten weten dat hij moest oppassen met alcohol zolang hij antidepressiva slikte. De man had al vaker last gekregen van stemmen in zijn hoofd als hij minderde met medicijnen. Die stemmen hadden nu ook een signaal moeten zijn toen hij weer op eigen houtje de dosering aanpaste, volgens de officier van justitie.

Familie en bekenden hadden de daad niet zien aankomen. In principe was er sprake van een goed huwelijk. Er was ook geen sprake van geweld in het gezin. Bekenden hadden hooguit verwacht dat hij zichzelf iets zou aandoen. De depressieve Vally V. had meermalen geprobeerd zelfmoord te plegen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vier aanhoudingen na dodelijke schietpartij

De politie heeft vier mannen (22 tot 56 jaar oud) aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij eergisteren, waarbij in een woning aan de Beverweerdstraat in Den Haag werd een man (41)  uit Den Haag werd doodgeschoten.

De jongste verdachte (22), uit Den Haag, meldde zichzelf gisteren op het politiebureau. Nog diezelfde dag hield de politie een man van 56 zonder vaste woon- of verblijfplaats en twee Delftenaren (39 en 50) aan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Poolse Straatrover (15) schopt meisje in elkaar in proeftijd


​De Poolse Marcell K. (15) die vastzit omdat hij een meisje onderuit trapte, is vorig jaar veroordeeld voor een straatroof. Hij zat nog in zijn proeftijd.

De scholier, die wordt verdacht van poging tot zware mishandeling, werd woensdag aangehouden nadat een filmpje over het incident op internet was verschenen. Hij mishandelde het meisje al anderhalf jaar

De jongen is door zijn school, het Thorbecke Voortgezet Onderwijs, voorlopig geschorst.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Paus keert zich tegen drugs

Paus Franciscus heeft zich vandaag fel gekeerd tegen drugs, drugs als therapie en de legalisering van 'lichtere' drugs zoals marihuana. Hij sprak in Vaticaanstad op een internationaal congres van drugsbestrijders.

"Een compromis (in de strijd) is niet mogelijk", waarschuwde de paus. Hij wees ook de behandeling van verslaafden met drugs af. "Ik vind heel duidelijk dat drugs niet met drugs kunnen worden bestreden, drugs zijn slecht en met het kwaad is geen compromis mogelijk". Vervangende drugs om verslaafden van hun aandoening af te helpen, zijn volgens Franciscus "geen toereikende therapie of behandeling, maar een verhulde manier om zich bij het probleem neer te leggen".

Zoals ik eerder heb betoogd: nee tegen elk type drugs", zei de paus

Paus kan zich beter 'fel' tegen kindermisbruik keren enne miswijn... mag dat dan wel?"Sinds wanneer is de paus medicus die kan bepalen of een therapie wel of niet goed is?  Ach, bidden zal wel het antwoord op alles zijn

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook