vrijdag 20 juni 2014

Eis 7 jaar en tbs voor moord op vrouw in Reek

Tegen Vally V. (42), die op 28 april vorig jaar in het Brabantse Reek zijn vrouw Patricia Veldhoen (42) doodstak en zijn zoon Harm (12) zwaar verwondde, is voor de rechtbank in Den Bosch 7 jaar de cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Valley V. kreeg volgens deskundigen ruzie tijdens een delirium dat was ontstaan door een combinatie van minderen met antidepressiva, alcoholmisbruik en een persoonlijkheidsstoornis. Zijn kinderen probeerden nog tussenbeide te komen, maar nadat hij zijn zoon Harm wegduwde, vluchtte zijn dochter (10) naar de wc. Daarna stak V. zijn vrouw dood en sloeg zijn zoon met een bestekla.

Valley V. beredeneerde dat hij zijn vrouw moet hebben doodgestoken, maar zei zich er niets meer van te kunnen herinneren. Deskundigen noemden zijn gedrag risicovol. Hij had moeten weten dat hij moest oppassen met alcohol zolang hij antidepressiva slikte. De man had al vaker last gekregen van stemmen in zijn hoofd als hij minderde met medicijnen. Die stemmen hadden nu ook een signaal moeten zijn toen hij weer op eigen houtje de dosering aanpaste, volgens de officier van justitie.

Familie en bekenden hadden de daad niet zien aankomen. In principe was er sprake van een goed huwelijk. Er was ook geen sprake van geweld in het gezin. Bekenden hadden hooguit verwacht dat hij zichzelf iets zou aandoen. De depressieve Vally V. had meermalen geprobeerd zelfmoord te plegen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook