donderdag 28 augustus 2014

Man in Zuid Scharwoude overlijdt na mishandeling door zoon

Een  man (70) uit Zuid-Scharwoude is vandaag overleden aan de verwondingen die hij eerder op de dag opliep bij een geweldsincident in zijn woning aan de Iepenlaan.

Zijn zoon, die zich ook in de woning bevond, werd aangehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Celstraf voor NewZeelander die Nederlandse en Duitse aanviel

​De Nieuw-Zeelander Aaron Rhys McDonald (38) die eind maart  zijn huisgenote Army Farrall (24) heeft verkracht en vermoord en een Nederlands-Japanse Niki Honda (27) en haar Duitse reisgenote Michaela Brandl (28)  zwaar mishandelde, is vandaag tot een gevangenisstraf van minimaal 21 jaar veroordeeld.

Aaron Rhys McDonald heeft in april bekend dat hij Army Farrall in Christchurch op het Zuidereiland heeft verkracht en vermoord. Haar lichaam werd op 29 maart in haar auto bij een supermarkt gevonden. Nadat hij haar om het leven had gebracht, pikte hij de twee toeristes op die stonden te liften. Hij viel de Niki Honda en Michaela Brandl met een metalen staaf aan en beroofde hen. Brandl werd drie keer in haar nek geslagen.

Ten tijde van zijn gewelddaden was McDonald voorwaardelijk vrij. Eerder had hij 5 jaar en 3 maanden celstraf gekregen voor het produceren van drugs, inbraak, diefstal, fraude en brandstichting. In oktober 2013 was hij vervroegd vrijgekomen. De reclassering oordeelde dat hij onder goed toezicht geen gevaar voor de samenleving zou zijn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook