vrijdag 23 april 2010

Uitspraak: standje voor Fehd El Ouali wegens zware mishandeling

Fehd el Ouali (23) is veroordeeld tot 94 dagen cel, 106 dagen voorwaardelijk, 150 uur dienstverlening en 5500 euro schadevergoeding wegens zware mishandeling van een vriend, Ruud Verburg. 2 weken geleden eiste de OvJ nog twee jaar wegens poging tot doodslag. De rechter vond poging tot doodslag echter 'niet bewezen'. De 94 dagen staat gelijk aan de in voorarrest doorgebrachte tijd

El Ouali sloeg Ruud Verburg in elkaar na een bezoek aan café Happy Duck in Nieuwkoop. Verburg liep hier onder andere een gebroken kaak een gebroken oogkas en hersenletsel bij op nadat Fehd -als Verburg al op de grond ligt- hem tegen zijn hoofd blijft trappen. Fehd el Ouali noemde het een 'uit de hand gelopen stoeipartij'. Verburg heeft nog vele maanden revalidatie nodig.

De rechtbank vond echter niet bewezen dat Fehd het slachtoffer toen die op de grond lag tegen zijn hoofd had geschopt. Het had namelijk ook 'tegen het lichaam' kunnen zijn en het hersenletsel 'had ook van de klappen kunnen komen ipv het schoppen'  (alsof dat iets uitmaakt).

Eerlijk gezegd was de eis van 2 jaar -waarvan 8 maanden voorwaardelijk- zelfs voor poging tot doodslag een beetje aan de lage kant. 150 uur dienstverlening voor zware mishandeling is echter een lachertje. De rechtbank spreekt van 'zware mishandeling met zwaar lichamelijk letsel' als gevolg. Daar staat max. 8 jaar op (art 302, lid 1 Sr). Je vraagt je af hoe zwaar je iemand zou moeten mishandelen om die max straf te krijgen.

Fehd el Ouali is de ex-vriend van: Froukje de Bot  en speelde in Shouf  Shouf.
LJN BM2167

Artikel 302
Hij die aan een ander opzettelijk zwaar lichamelijk letsel toebrengt, wordt, als schuldig aan zware mishandeling, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie.Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook