vrijdag 9 april 2010

Eis twee jaar tegen Fehd el Ouali

Tegen acteur Fehd el Ouali (23) (foto) uit Den haag is door de OvJ in Den Haag twee jaar cel geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar wegens poging tot doodslag op Ruud Verburg (27). De officier eiste tevens een schadevergoeding voor het slachtoffer van bijna 6000 euro. Ook moet Fehd zich laten behandelen voor zijn cocaïne- en drankprobleem.

Fehd ging  Ruud Verburg vorig jaar oktober in een dronken bui te lijf na een avondje uit in café Happy Duck in het Zuid-Hollandse Nieuwkoop. Hij schopte en sloeg de vrachtwagenchauffeur een gebroken oogkas en kaak. Ook hield het slachtoffer aan het gevecht een bloedstolsel over in zijn hersenen. Volgens getuigen schopte Fehd Ruud vol tegen zijn hoofd toen hij op de grond lag.

De verdachte houdt het zelf op een 'stoeipartij'. "Ik wilde hem absoluut niet doodmeppen. Ik heb hem wel geslagen en geschopt, maar niet tegen zijn hoofd."

Fehd el Ouali leidde 2,5 jaar lang een zwervend bestaan, maar heeft sinds kort een woning en een baan als ober voor zes dagen in de week. Dat is mede de reden dat zijn advocaat Erik van Kregten vindt dat de acteur niet te lang of niet achter de tralies moet. "Gevangenisstraf is nadelig voor zijn werk en woning." (Ja, voor wie niet?) Daarnaast heeft Fehd 'een moeilijk periode' gehad en heeft hij er 'erg veel last van hoe zijn relatie met Froukje de Both na twee jaar op de klippen is gelopen'*. Fehd el Ouali werd in januari 2010 weer vrijgelaten zodat hij kon werken. Verburg kan nog niet werken.

Fehd is onder meer bekend van zijn rollen in Shouf Shouf!, Deadline en commercials van KPN en de landmacht

*Hij en Fraukje leerden elkaar kennen in 2005, bleven kort bij elkaar, begonnen weer wat medio 2006 en dat liep eind 2006 weer op de klippen.

Uitspraak 23 April 2010: Tijd gelijk aan voorarrest, 150 uur schoffelen en 5500 euro schadevergoeding.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook