vrijdag 9 april 2010

Eis tot acht jaar in Pijnacker-Noord Zaak

Tegen tien mannen van tussen de 19 en 22 jaar, die worden verdacht van groepsverkrachting, mishandeling, uitbuiting en mensenhandel heeft het OM vandaag voor de rechtbank in Den Haag straffen tot 8 jaar cel geëist. De verdachten behoorden tot de zogenoemde 'Pijnacker Noord-groep' Eén verdachte moet wat justitie betreft worden vrijgesproken.

De mannen hebben tussen eind 2005 en het voorjaar van 2009 in Pijnacker, Delft en Den Haag een onbekend aantal minderjarige meisjes hebben misbruikt. Het jongste slachtoffer was veertien jaar.

De politie kwam de omvangrijke zaak vorig jaar op het spoor, toen er filmpjes opdoken waarop de seksuele handelingen met de meisjes waren te zien. Het OM beschikt over verklaringen van tien meisjes die veelal op aandringen van hun moeder vertelden wat er was voorgevallen.

De hoogste straffen werden gevraagd voor de hoofdverdachten en vermoedelijke loverboys Yousef A. (acht jaar) en Adil H. (vier jaar). Yousef A. maakte volgens het OM in de bioscoop of bij een pizzatent contact met meisjes. Vervolgens nam hij ze mee naar een woonhuis of een kelderbox om daar seks met ze te hebben. Uiteindelijk besloot hij de meisjes ook met zijn vrienden te 'delen'.

Sommige slachtoffers werden vastgebonden, mishandeld en uitgekleed. „Ze waren niet altijd gewelddadig, het waren vaak mooie praatjes”, zo verklaarde een van hen aan de politie. De meisjes waren veelal onder invloed van alcohol of drugs.

Tijdens de vermeende groepsverkrachtingen werden filmopnamen gemaakt met mobiele telefoons. Uit die beelden maakte de politie op dat er geen sprake van vrijwilligheid was geweest.

Alle verdachten beweren dat de meisjes juist wel vrijwillig meewerkten. Hun advocaten voeren volgende week hun verdediging.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook