dinsdag 27 februari 2007

Uitspraak: 11 jaar voor moord op ongeboren baby

De Turk Volkan T. (33) is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf wegens moord op het ongeboren kind van zijn vrouw, poging tot moord op zijn vrouw Fatma, en zware mishandeling van zijn zus. het OM had 18 jaar geëist.

Op 13 december stak Volkan T. 15 keer in op zijn hoogzwangere vrouw Fatma. Haar ongeboren baby –een meisje-  werd daarbij 6 keer geraakt. De baby werd na de aanslag via een keizersnede ter wereld gebracht maar overleed een dag later aan haar verwondingen.

Volkan T was door het lint gegaan nadat zijn vrouw Fatma – met wie hij een zoon van 12 en een dochter van 9 heeft- hem vertelde te willen scheiden en dat het kind dat ze droeg niet het zijne was. Dat was voor het OM eem reden om tot een lagere straf te komen dan het OM had geëist.

“Het steken van de verdachte kan niet worden gezien als een koele afrekening, die een hogere straf had gerechtvaardigd. Bovendien lijkt de verdachte oprecht in zijn spijtbetuiging”, zei rechtbankpresident mr. W. van Boven.

Dat Volkan T. desondanks 11 jaar krijgt komt omdat de rechtbank voorbedachte rade en dus moord ipv doodslag bewezen vindt. Hierbij woog mee dat Volkan T ook zijn zus verwondde toen die probeerde hem tegen te houden en zelfs de uit huis vluchtende Fatma op straat achtervolgde.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook