donderdag 15 januari 2009

Ryan Pieters legt verklaring af.

Ryan Pieters (Pietersz) (27), de hoofdverdachte van de moord op de Nederlandse Marlies van der Kouwe, heeft gisteren in een telefonisch interview met een ANP verslaggever van het ANP vertelt hoe hij de Marlies van der Kouwe (24) heeft omgebracht.

Ik had me die nacht verstopt bij een boom. Marlies kwam aangefietst en ik vroeg om haar tas. Die wilde ze niet geven en we hadden een woordenwisseling. Als ze haar tas had gegeven, had ze zo weg kunnen lopen want ik wou haar niks doen. Maar ze gaf haar tas niet en ik heb haar in de worsteling die ontstond gewurgd”

“Haar lichaam heb ik op mijn scooter naar de plek gebracht waar het later is gevonden.

Pieters vertelde iedere dag tot God te bidden omdat hij spijt heeft van zijn daad. Hij weet niet waarom hij Van der Kouwe heeft vermoord.

Dat is de grote vraag. Ik kende Marlies niet.”
“Ik was al vanaf 20.00 uur aan het drinken.

Op de vraag of hij ook drugs had gebruikt, antwoordde P. ontkennend.

Pieters zegt geen medeplichtige te hebben. Siegmar Marchena (19), die vastzit als medeverdachte, kent hij al van kinds af aan. Marchena zou niets met de moord te maken hebben.

Hij is niet zo slim en heeft bekend terwijl hij er niks mee te maken heeft. Ik heb zijn bekentenis gelezen. Ik denk dat de politie wil zorgen dat de rechter mij moord oplegt in plaats van doodslag.

Ryan zegt dat de berichten in de media over het hoofd dat van de romp was gescheiden, niet kloppen.

Ik heb haar niet in stukken gehakt zoals wordt geschreven. Wel heb ik met benzine uit mijn scooter geprobeerd haar lichaam te verbranden.

Er was volgens Pieters geen sprake van verkrachting.

Ze hebben DNA onder mijn nagels vandaan gehaald en daar zal uit blijken dat ik haar niet heb verkracht.

Marlies van der Kouwe verdween in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 september, nog geen 100 meter van haar huis in de wijk Hato. Een maand later werd haar lichaam zo'n 10 kilometer verderop gevonden op een verlaten terrein in de wijk Amboina. De politie en het Openbaar Ministerie op Bonaire hebben tot nu toe geen uitspraken gedaan over het onderzoek.

De rechtszaak tegen Pieters begint op 17 februari. Dan moet blijken of hij de waarheid spreekt. Ryan Pieters zit in de Bon Futuro gevangenis op Curaçao. Sinds enige tijd zit hij niet meer in volledige beperking. Hij belt dagelijks met zijn moeder.

Medeverdachte Siegmar Marchena zit gevangen in het huis van bewaring op Bonaire. Hij ontsnapte in december maar is inmiddels weer opgepakt. Ook probeerde hij al eens zelfmoord te plegen in zijn cel. De datum voor zijn rechtszaak is nog niet vastgesteld.

De advocate van Ryan Pieters, zei liever van te voren had liever van tevoren geweten geweten te hebben dat haar cliënt met de pers ging praten over zijn zaak. “Ryan komt er niet zo gunstig uit, maar het schaadt zijn zaak verder niet. En voor medeverdachte Siegmar Marchena is het alleen maar positief dat Pieters hem vrijpleit.” Volgens de raadsvrouw was Pieters erg emotioneel nadat hij in detail de gebeurtenissen rond de moord had verteld.

Officier van Justitie op Bonaire David van Delft wilde geen reactie geven op het interview met Pieters “U zult moeten wachten tot de rechtszaak. In mijn requisitoir hoort u alles.”

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook