vrijdag 24 oktober 2014

Eis: 10 jaar cel voor poging tot moord op advocaat

Tegen drie verdachten van de  poging tot moord op ex-advocaat Marcel Stenders (37) op 21 februari 2013 is door OvJ K. Gerritsen 10 jaar geëist. Volgens de OvJ was Patrick de J. (28) uit Mierlo de schutter op de fiets die destijds Marcel Senders bij zijn woning aan de Vlasrootlaan in Waalre met een pistool om het leven heeft willen brengen. Omdat volgens de OvJ er een gelijke rolverdeling bestond eiste zij tegen Patrick en medeverdachten Carlo W. (27) en Gerben D. (24) een gevangenisstraf van tien jaar.

Officier mevrouw Gerritsen suggereerde dat de opdracht mogelijk uit de hoek van de in 2012 vermoordde drugsbaron Aran de Jong kan zijn gekomen. Senders was namelijk jarenlang zaakwaarnemer van de familie De Jong.

De aanslag op Senders is minutieus voorbereid. Drie weken voor de aanslag zijn ze bijna dagelijks de omgeving van de woning van Marcel gaan verkennen. Zo blijkt uit de bewegingen van de auto's van Carlo W. en Gerben D. uit Mierlo die op camera's zijn vastgelegd. Ook de aanstrallingen in het gebied van de liquidatiepoging van hun mobiele telefoons bewijst dat ze de aanslag aan het beramen waren.

Een dag voor de schietpartij is in Helmond een fiets gestolen waarbij de auto van Gerben D. is gebruikt. Diezelfde fiets werd vlakbij het huis van Senders weggezet en is de andere dag ook gebruikt door Patrick de J., aldus het OM: "Voor mij is duidelijk dat hij de schutter was. Er zijn dna-sporen van hem gevonden op de fiets en op de teruggevonden kogelhuls. Niemand heeft hem echter herkend. Na de mislukte aanslag heeft De J. de fiets in een vijvertje gegooid dat op vijfhonderd meter van het huis van het slachtoffer lag. Daarna hebben getuigen gezien dat een auto met Carlo W. aan het stuur hem oppikte. Een berekende moordpoging op klaarlichte dag."

De advocaten waren snel klaar met hun verdediging. "Het is een leuk verhaal van de officier maar er is geen enkel hard bewijs tegen onze cliënten. Ze gaat alleen af op vermoedens." Volgens raadslieden had Senders vele vijanden gemaakt in de zakenwereld.

Marcel Senders verklaarde bij de politie dat mogelijk Olaf De Jong, de broer van Aran, achter deze aanslag kan zitten en achter de moord op zijn broer. Het zou gaan om een flinke erfenis die Olaf door toedoen van Senders en Aran zou hebben mis gelopen. De uitspraak is op 7 november.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Twee doden in Nieuwegein

De politie heeft na een melding van stankoverlast twee doden aangetroffen in een flat op de eerste verdieping aan de Abstederschans in Nieuwegein. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Volgens omwonenden is de flat waarin de lijken zijn aangetroffen onderdeel van een project voor begeleid wonen. Over de mogelijke doodsoorzaak van de twee is nog niets bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook