woensdag 13 april 2016

Eis: 19 jaar voor moord Yvon Pfaff

Tegen de man (37) uit Maurik die ervan wordt verdacht in 2014 Yvon Pfaff (49) te hebben doodgeschoten, is woensdag negentien jaar celstraf geëist. De verdachte is een van de zes die vandaag voor de rechtbank van Den Bosch verschenen.


Het verbrande lichaam van Pfaff werd op 22 juni 2014 gevonden in een uitgebrande auto in Sint-Michielsgestel. Uit onderzoek bleek dat de man uit Ochten niet door de brand om het leven was gekomen, maar door vuurwapengeweld. Het motief voor de moord is nog niet precies duidelijk. Ruzie over geld speelde mogelijk een rol.

De hoofdverdachte vertelde vandaag in de rechtbank dat hij meneer Pfaff had doodgeschoten uit zelfverdediging. "Hij had een lichte hartslag toen ik hem in de auto tilde", aldus verdachte over de uit de hand gelopen situatie in het vakantiehuisje.

Eerder die dag was het slachtoffer onder valse voorwendselen naar een vakantiehuisje in Ewijk gelokt. Tegen de vrouw (32) die als lokaas diende eiste het Openbaar Ministerie achttien jaar. Tegen de man (41) die het moordplan zou hebben bedacht is een celstraf van 19 jaar geëist.

Tegen twee mannen van 35 en 40 jaar werd een straf van veertien jaar geëist voor het medeplegen van de moord en brandstichting. De zesde verdachte is een man (39) die verdacht wordt van medeplichtigheid. Tegen hem is vier jaar geëist.


De doorbraak in de zaak kwam door een undercoveractie. Politiemensen deden zich voor als leden van de Italiaanse maffia en kwamen in contact met twee verdachten. Die gaven gedetailleerde informatie over de moord, de brandstichting en het wegwerken van sporen.

De officier van justitie omschreef de gewelddadige dood van Pfaff als "een lafhartige moord". De man had geen schijn van kans en werd vrijwel direct doodgeschoten toen hij het vakantiehuisje betrad.

De rechtszaak gaat op 18 april verder met de pleidooien van de advocaten. Naar verwachting doet de rechtbank op 23 mei uitspraak.

Pfaff liet drie kinderen achter.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook