zaterdag 29 oktober 2011

Dode door schietpartij in Amsterdam

Bilal Aoulad el Hadj (24) is vanmorgen omgekomen na een schietpartij rond half zeven vanochtend  bij een belwinkel in de Albert Cuypstraat in Amsterdam

Het slachtoffer werd in een auto door drie mannen naar een ziekenhuis gebracht waarna deze mannen op de vlucht sloegen. Agenten wisten het drietal vrijwel direct aan te houden. De gewonde man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het is nog onduidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden. De politie doet een onderzoek op straat op de kruising van de Ruysdaelkade met de Albert Cuypstraat.
(naar later blijkt is Bilal -die met 3 vrienden in een auto zit- doodgeschoten als hij op de Albert Cuyp aan een paar mannen die op de weg staan vraagt of ze er langs mogen)

Update 16 november 2011: De politie is op zoek naar Rick Halman (24) in verband met de schietpartij. Halman wordt gerekend tot de harde kern van Ajax supporters. Rick Halman stond in 2009 al met zijn NAW in een Britse krant toen hij tijdens het rellen zijn paspoort was verloren.

Update 18 november 2011: Rick Halman is volgens Justitie ook betrokken geweest bij de moord op Sven Westendorp (41). Westendorp werd op 12 augustus 2011 op klaarlichte dag voor zijn huis neergeschoten en behoorde, net zoals Halman, tot de harde kern van Ajax. Westendorp overleed op 17 augustus 2011.

Halman werd eerder in Engeland al veroordeeld voor mishandeling van een agent rond een vriendschappelijke wedstrijd van Ajax tegen Bristol City. Hij kreeg een proeftijd van anderhalf jaar, een stadionverbod van drie jaar en een boete van zestig pond.

Update 22 februari 2013: Halman krijgt 16 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook