zaterdag 11 juni 2011

Vrouw verdronken in Zwembad | echtgenoot gearresteerd

Jesus F. (46) uit Curaçao is gearresteerd in België op verdenking van het vermoorden van zijn echtgenote Cynthia Elisabeth (41), eveneens afkomstig van de Nederlandse Antillen.

Militair F. kreeg op 30 mei j.l. ruzie met zijn vrouw in de tuin, waarna zij terecht zijn gekomen in het zwembad achter de riante woning aan de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg. De Antilliaan zou hierna Cynthia hebben verdronken in het zwembad.

Aanleiding hiervoor zijn flink oplopende geldzorgen en ernstige huwelijksproblemen tussen het tweetal, dat tot voor kort langdurig in het Limburgse Kerkrade heeft gewoond. Zij hebben vier kinderen variërend in de leeftijd van vijf tot veertien jaar.

Jesus F. mocht van de rechter geen contact hebben met zijn echtgenote die inmiddels een nieuwe vriend aan de haak had geslagen, maar dit lapte hij toch aan zijn laars. De veertiger mocht zijn vijf kinderen echter wel nog zien.

Hierdoor zag F. Cynthia Elisabeth ook en kwam het tot een forse ruzie, die uitmondde in een vechtpartij. Het tweetal belandde uiteindelijk in het ruime zwembad achter het huis. F. zou toen zijn vrouw hebben verdronken. Volgens zijn advocate ontkent Jesus F. zijn echtgenote vermoord te hebben.

De vijf kinderen, twee meisjes en een drie jongens, van het koppel blijven achter. Familieleden wonen in Nederland of op Curaçao, maar voorlopig zijn zij ondergebracht in instellingen in de Belgische plaatsen Hasselt en Peer.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook