vrijdag 25 september 2009

Dodelijk ongeluk Dordrecht

ongeluk fietster Bij een ongeluk in Stadspolders is vanmorgen een 19-jarige vrouw uit Dordrecht om het leven gekomen. Op de kruising van de Recklinghausenweg met de Stadspolderring stak ze met haar fiets over, toen ze werd geschept door een bestelbus. De 21-jarige bestuurder van het busje reed door rood. De traumahelikopter rukte uit om hulp te verlenen, maar dit mocht niet meer baten.

De bestuurder is gearresteerd. Hem wordt doodslag subsidiair roekeloos rijden ten laste gelegd

Update 7 januari 2010

De rechter heeft de bestuurder vrijgesproken van doodslag. Hoewel de man reeds meermalen is veroordeeld wegens verkeersovertredingen en zonder dat hij het stoplicht kon zien, door rood reed, aannemende dat het wel groen zou zijn, en ook nog eens zijn blik niet op de rijrichting had, en toen hij uiteindelijk de fietster zag –op een paar meter afstand-  geen enkele poging deed uit te wijken, vond de rechter dat de man niet bewust het risico nam dat hij iemand aan kon rijden (!). Bovendien vonden psychiaters dat hij door stress en de taak om zich waar te maken als een goede vader en levenspartner, zijn aandacht niet bij het verkeer kon houden. Een psycholoog oordeelde dat de man ‘door zijn verminderd verantwoordelijkheidsgevoel, zijn handelen in lichte mate was beïnvloed’

De eis van de officier om hem 8 maanden op te sluiten vond de rechter te ver gaan omdat de man de zorg voor 2 kinderen had(!). Hij werd daarom veroordeeld tot tijd al gezeten (3 maanden), 240 uur taakstraf, en 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 4 jaar ‘omdat het herhalingsrisico groot is’. Voorts kreeg de man een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 5 jaar.

LJN bl0205

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Grote vangst: politie arresteert moeder die ‘sufferd’ roept

Nederland is gelukkig weer een stuk veiliger door het arresteren van een gevaarlijke Amsterdamse crimineel. Slean Holbert (37) had 'sufferd' geroepen.

    "Ik fietste woensdagmiddag samen met een vriendin rond vier uur over de Overtoom toen er twee jonge agentjes aan de verkeerde kant van de weg ons tegemoet kwamen fietsen", begint Slean haar verhaal. "Mijn vriendin reed met een bakfiets met haar kindje erin en zij moest heel moeilijk doen om langs die agenten te kunnen. Daarop zeiden wij iets in de trant van 'Nou nou, die politie van tegenwoordig', echt als grap. Vervolgens kwamen ze achter ons aan, over de stoep, en haalden ons in. Ik zei: 'Dat is al de tweede overtreding van de politie' en riep nog: 'Wat een sufferds' en 'Pannenkoeken'. Daarop wilden ze mij aanhouden en ze riepen ook nog versterking op van andere agenten. Die kwamen aan met een busje." De kersverse moeder van een tien weken oude baby werd vervolgens in de cel gestopt, waar zij haar bh moest uitdoen voor de fouillering.

    Volgens een woordvoerder van de politie voelden de agenten zich beledigd: "En de dame wilde niet vrijwillig mee naar het bureau, dus hebben we een busje laten komen."  nou, die zijn dan wel erg snel op hun teentjes getrapt en wat een helden. Een moeder met kind met 6 man arresteren, maar als er ergend iemand binnen wordt doodgemarteld en zijn geschreeuw op straat te horen is, dan durven ze niet.

    Respect voor de politie kun je niet afdwingen, dat moeten ze verdienen. Afgedwongen ‘respect’ is niet smeer dan angst.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook