vrijdag 25 december 2015

Verdachte dancefeestmoord blijkt gezochte crimineel

De man die op 1 december werd gearresteerd op verdenking van de moord op de Amsterdamse crimineel Souhail Laachir (26) is de Antilliaan Surailie I. (33) Hij zou  Laachir in mei 2013 op dancefeest Waterfront hebben doorzeefd met kogels.

De Antilliaan was al jaren in beeld bij de politie, maar bleek onvindbaar. De crimineel was namelijk naar het buitenland gevlucht.. De laatste tijd werd hij echter geregeld gespot in Amsterdam, waar hij recentelijk aangehouden kon worden op verdenking van witwassen. Later bleek dat hij ook de verdachte was in de zaak-Laachir.

Het dancefeest waar de schietpartij plaatsvond was in het Scheepvaartmuseum. Twee rivaliserende bendes troffen elkaar daar. De ene groep bestond uit vrienden van de later geliquideerde Gwenette Martha, in de andere gang bevonden zich intimi van Martha's aartsvijanden Benaouf A. en Houssine A. Surailie maakte deel uit van Martha's groep. Hij zou ruzie hebben gekregen aan de bar, waarna Laachir te midden van het dansende publiek werd doodgeschoten. Laachir zou de financiële man van Benaouf A. zijn geweest.

In maart zal de eerste zitting plaatsvinden. Eerder werd Eneas Lomp verdacht van de schietpartij in het Scheepvaartmuseum. Hij bleek echter een alibi te hebben, en werd later in Krommenie geliquideerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook