maandag 18 augustus 2014

Eis: 6 jaar wegens doodsteken Middelburger

Tegen Robert ter B. (51) uit Middelburg is door het Openbaar Ministerie vandaag 6 jaar gevangenisstraf geëist. Wegens het doodsteken van Dennis van de Velde (19) op 1 maart in Middelburg na een korte ruzie.

Ter B. kwam 's avonds vier jongeren op straat tegen. Tussen Van de Velde en Ter B. ontstond onenigheid, die uitmondde in een steekpartij. De verdachte zou reeds vele malen door Middelburgse jeugd, onder wie het slachtoffer, zijn getreiterd. Ook op de bewuste dag zou het al eerder tot een aanvaring tussen Ter B. en Van de Velde zijn gekomen.

Het slachtoffer zou Ter B. eerst hebben geslagen en hem hebben achtervolgd toen deze op de vlucht sloeg. In het halletje van een café zou Ter B. zijn belager hebben gestoken. Van de Velde overleed die avond in een ziekenhuis.

De vrienden van het slachtoffer gaven een andere lezing van de feiten en hebben onder meer verklaard dat zij niet hebben gezien dat Ter B. zou zijn geslagen. Ook zeggen zij dat hun vriend op straat is neergestoken. De advocaat van Ter B. heeft juist betoogd dat zijn cliënt niet anders kon dan steken, omdat hij in het caféhalletje geen kant mee op kon.

De rechtbank doet uitspraak op 1 september.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Ouders overleden vrouw willen nieuw onderzoek

De ouders van een 6 juli 2014 overleden vrouw (23) uit Groningen denken dat hun dochter niet door zelfdoding,maar door een misdrijf om het leven is gekomen.

Om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen heeft advocaat Richard Korver namens hen een verzoek in gediend bij de burgemeester van Groningen om het lichaam op te mogen graven. Een forensisch patholoog moet dan sectie verrichten.

De ouderszeggen niet te geloven dat hun dochter zichzelf van het leven heeft beroofd en zeggen over aanwijzingen te beschikken die wijzen in de richting van en misdrijf. Korver zegt dat hij die informatie ook heeft doorgespeeld aan het Openbaar Ministerie Noord-Nederland.

Toen hun dochter levenloos werd aangetroffen in haar woning stelde een schouwarts ter plaatste vast dat er sprake is geweest van zelfdoding. Nader onderzoek is om die reden achterwege gebleven. De vrouw is op 11 juli begraven op begraafplaats Selwerderhof in Groningen.

Mocht sectie uitwijzen dat de vrouw niet door zelfdoding om het leven is gekomen, dan is te verwachtendat het Openbaar Ministerie een onderzoek begint.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook