maandag 18 augustus 2014

Ouders overleden vrouw willen nieuw onderzoek

De ouders van een 6 juli 2014 overleden vrouw (23) uit Groningen denken dat hun dochter niet door zelfdoding,maar door een misdrijf om het leven is gekomen.

Om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen heeft advocaat Richard Korver namens hen een verzoek in gediend bij de burgemeester van Groningen om het lichaam op te mogen graven. Een forensisch patholoog moet dan sectie verrichten.

De ouderszeggen niet te geloven dat hun dochter zichzelf van het leven heeft beroofd en zeggen over aanwijzingen te beschikken die wijzen in de richting van en misdrijf. Korver zegt dat hij die informatie ook heeft doorgespeeld aan het Openbaar Ministerie Noord-Nederland.

Toen hun dochter levenloos werd aangetroffen in haar woning stelde een schouwarts ter plaatste vast dat er sprake is geweest van zelfdoding. Nader onderzoek is om die reden achterwege gebleven. De vrouw is op 11 juli begraven op begraafplaats Selwerderhof in Groningen.

Mocht sectie uitwijzen dat de vrouw niet door zelfdoding om het leven is gekomen, dan is te verwachtendat het Openbaar Ministerie een onderzoek begint.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook