vrijdag 12 februari 2010

Verdachte moord Mientjes gepakt in Marokko

Fouad El Marzouki (34), de verdachte in de moord op de twee Nijmeegse 'Mientjes' is vrijdag aangehouden in Casablanca (Marokko) nadat de Marokkaanse politie gegevens over zijn verblijfplaats hadden gedeeld met Nederlandse autoriteiten.

De verdachte zou in februari 2003 in de Nierstraat in Nijmegen twee bejaarde vrouwen, Mientje Aarts-Sewalt (69) en Mientje Thijssen-Bartelen (75) om het leven hebben gebracht. Hij pleegde de brute moorden na een lange voorbereiding in de hoop een fortuin in een van hun huizen te vinden. Beide vrouwen stierven elk aan zo’n 35 messteken.

Fouad El Marzouki is homofiel. Hij was de vriend van René Aarts, de zoon van slachtoffer Mientje Aarts. Die Marokkaan kwam over de vloer bij Mientje, bijna als familielid.

De dag van de moord vluchtte de verdachte naar Marokko. Omdat dat land geen onderdanen uitlevert, draagt Nederland de vervolging aan Marokko over.

De rol van zijn broer -Malik El Marzouki- die al op donderdag 5 februari 2003 met Fouad aan de deur zou hebben gestaan bij de rijke Mientje Thijssen, wordt eveneens onderzocht.

Update 24-11-2011: Fouad El Marzouki is in Marokko tot levenslang veroordeeld

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Jaar cel voor dodelijk ongeval in Kasterlee

De 48-jarige man uit Schijndel die op 18 oktober 2009 in Kasterlee (België) een ongeval veroorzaakte waarbij een fietsster om het leven kwam, heeft een gevangenisstraf van twaalf maanden opgelegd gekregen. Daarnaast mag hij drie jaar lang geen motorrijtuigen besturen.

Volgens de rechtbank ’s-Hertogenbosch veroorzaakte de man door zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag een ongeval, waardoor een jonge vrouw is overleden. De verdachte bestuurde de auto bewust onder invloed van alcohol en hij reed ’s nachts met hogere snelheid dan veilig was. De ruiten van de auto waren deels beslagen of bevroren, de weg was betrekkelijk smal en onverlicht, er was direct naast de rijbaan een fietsstrook en de man had kort voor de aanrijding nog fietsers gezien.

Bij de strafbepaling heeft de rechtbank overwogen dat de man in 2009 nog is beboet voor het rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast hield de rechtbank er, in het voordeel van de verdachte, rekening mee dat hij tijdens de zitting blijk heeft gegeven van de ernst van wat hij heeft teweeggebracht, zijn schuld daaraan en zijn verantwoordelijkheid voor wat hij de nabestaanden van het slachtoffer heeft aangedaan. De rechtbank legt een lagere straf op dan de officier van justitie had geëist, omdat er volgens de rechtbank geen sprake is van roekeloos rijgedrag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Zus van scooterklootzak legt schuld ongeluk bij politie

Volgens Laila el G., zus van een van de twee jongens (de 18 jarige) die vorige maand in Nijmegen met hun scooter voetganger Mario van Geijn (50) omverreden op een zebrapad, is het dodelijke ongeval eigenlijk de schuld van de politie. "Als de politie ze niet zo had opgejaagd, was dit nooit gebeurd”, aldus Laila tegen Maroc.NL (mirror). “Waarom gingen deze agenten tieners achtervolgen op zo’n druk tijdstip midden in het centrum van Nijmegen? Mijn broertje en zijn vriend waren bijna dood door dit tragische ongeluk. De politie had de situatie beter moeten inschatten".

De beide jongens waren op de vlucht voor de politie na een overval, reden toen Mario van de Geijn (50) dood en bedreigden in het ziekenhuis medisch personeel. Een broertje van één van de verdachte bedreigde vervolgens receptioniste en journalisten van 'De Gelderlander' toen die een interview met zijn moeder en zus (niet Laila) wilden publiceren. Dit broertje werd gearresteerd.

Laila el G. deed dit laatste incident af met:
"Mijn broer was zeer geëmotioneerd toen hij daar heen ging en is verhaal gaan halen, maar hij heeft niemand met de dood bedreigd. Hij vroeg alleen of ze alsjeblieft konden stoppen met schrijven over zijn broertje. Maar het personeel dat daar op dat moment aan het werk was heeft het als dreigend ervaren. Misschien heeft hij zijn stem verheven.”

Zijn arrestatie was volgens Laila 'wegens openstaande boetes'. Onwaarschijnlijk gezien het feit dat zijn voorarrest recentelijk met 3 weken is verlengd.

Dat het scooterduo een overval op hotel Belvoir wilde plegen is evenmin waar, zegt ze. De manager trachtte zo reclame maken. De zus vindt het schandelijk dat het hotel en het Radboud alle feiten hebben verdraaid. „Bizar dat journalisten zo willen scoren. Onze familie leeft nu in een nachtmerrie.”

Ja Laila, iedereen liegt: Het hotel, de politie, het ziekenhuis, de journalisten, maar met jouw familie is niks aan de hand.
Update 24 februari: Scooterklootzakje gaat Ziekenhuis excuses aanbieden want hij was 'helemaal in paniek' en wist niet dat-ie iemand had doodgereden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Flevopark Amsterdam

In het Flevopark in Amsterdam is vanochtend rond 8.30 uur het levenloze lichaam van Said Amhaouch (29) uit Amsterdam gevonden.
Aangezien de man onder verdachte omstandigheden werd aangetroffen, gaat de politie uit van een misdrijf.
Voorbijgangers troffen de man liggend in het park aan en waarschuwden de politie.

Said Amhaouch zou aan schizofrenie lijden en ernstig ziek zijn. Hoe en waarom hij is omgebracht is nog volledig onduidelijk bij iedereen.

Said is voor het laatst gezien in een cafe aan de Molukkenstraat, maar daarna ontbreekt ieder spoor hij in het Flevopark wordt gevonden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Familiedrama in Baexem

In Baexem (Limburg) is afgelopen nacht het meisje Soukaina Hajali (8) om het leven gebracht in een woning aan het Genroyhof. Haar broertje Soufiam (10) is met zware verwondingen (een doorgesneden keel) naar het academisch ziekenhuis in Maastricht gebracht.

De Marokkaanse vader Faddel Hajali (39) meldde zich gisteravond rond elf uur op het politiebureau met de mededeling dat er 'iets ergs' was gebeurd. Een politie-surveillance ging naar het adres toe en vond daar het dode meisje badend in een plas bloeden de zwaargewonde jongen. De moeder van de kinderen was niet in de woning aanwezig. De vader is gearresteerd.

De toestand van broertje Soufiam is ernstig maar hij is volgens de politie buiten levensgevaar. Hij had een briefje met daarop 'help' naar door de brievenbus naar buiten geduwd om te proberen zijn buren te attenderen op het enorme drama dat zich even daarvoor in zijn ouderlijke woning had afgespeeld.

Er zou al enige tijd spanning zijn tussen de man en de vrouw en er zou een echtscheidingsprocedure in gang zijn gezet door de moeder. De vader was al jaren werkloos, de vrouw werkte bij de kringloop in Roermond. De moeder -Houda- had twee weken geleden de woning verlaten vanwege ernstige relatieproblemen. Zij moest toen noodgedwongen de kinderen achter gelaten maar had toen de politie en de school op de hoogte te hebben gesteld van haar relatieproblemen.

Volgens de meeste mediabetrof het een 'goed geintegreerd gezin', volgens sommige buren ging het om een 'criminele vader' die 'al eerder had vastgezeten'. Naar later bleek had Faddel H. inderdaad vastgezeten wegens drugshandel. Ook was hij, zoals langzaam aan duidelijk werd in de media tamelijk agressief en dominant en had al eens gedreigd een buurman 'dood te schieten'. Tja 'keurig geintegreerd'.

Soukaina zou op de 21e februari 9 jaar geworden zijn.

Update 20 mei 2010: Tijdens de pro-forma zitting vandaag bleek dat Faddel Hajali zegt zich niets meer van het gebeuren te kunnen herinneren. Volgens zijn advocaat Delescen zouden relationele problemen ten grondslag liggen aan het familiedrama. “Hij heeft op die bewuste avond een e-mail gekregen van zijn vrouw dat ze hem definitief zou verlaten. Ze was enkele weken eerder al uit huis gegaan. Mijn cliënt zorgde in zijn eentje voor de kinderen en dat wilde hij zo goed mogelijk doen. Wat er na het lezen van de e-mail met hem is gebeurd, is nog een groot raadsel. Hij ontkent noch bekent de moord en poging tot moord, omdat hij 'de film volledig kwijt' is.”
Update 5 november 2010: Er wordt 24 jaar geëist.
Update 19 november 2010: Uitspraak 20 jaar en tbs.
Update 26 oktober 2011: In hoger beroep is 20 jaar en TBS uitgesproken, er was 24 jaar geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

أب يقتل ابنته في Baexem

في المدينة الهولندية قد Baexem فضل الحاج علي ، 39 عاما ، وابنته Soukaïna الحاج علي من 8 إلى الموت. لديه قطع حلقها. كما انه فقد ابنه Soufiam 10 قطع الرقاب ، لكنه نجا من الهجوم Soufiam.
أم لم يكن في منزله.

كانت هناك مشاكل في الزواج من الأم والأب. انها عملت ، لم يفعل. الأب أيضا بضع سنوات في السجن بتهمة تهريب المخدرات.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Hollanda'nın Baexem şehrinde Faslı baba Faddel H. 8 yaşındaki kızının boğazını keserek öldürdü

Hollanda'nın Limburg bölgesindeki Baexem şehrinde bir evde 8 yaşındaki Soukaina isimli kız çocuğu ölu bulundu. 10 yaşındaki erkek kardeşi Soufiam de ağır yaralı olarak Maastricht akademik hastanesine kaldırıldı.

Perşembe aksamı polis bürosuna gelen ve evde çok kötu şeyler olduğunu söyleyen Faddel H. isimli babanın ihbarından sonra olay yerine giden polis ekipleri 8 yaşındaki kızın cansız bedeniyle karsılaştı.

10 yaşındaki erkek çocuğun ise ağır yaralı olduğu ve acilen hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

39 yaşındaki babayı tutuklayan polis, olayın nasıl ve neden olduğu konusunda bir açıklamada bulunmadı.

Perşembe aksamı polis bürosuna gelen ve evde çok kötu şeyler olduğunu söyleyen Faddel H. isimli babanın ihbarından sonra olay yerine giden polis ekipleri 8 yaşındaki kızın cansız bedeniyle karsılaştı.

10 yaşındaki erkek çocuğun ise ağır yaralı olduğu ve acilen hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

39 yaşındaki babayı tutuklayan polis, olayın nasıl ve neden olduğu konusunda bir açıklamada bulunmadı.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Ouders Björn Jue willen vervolging agenten Pernis

De ouders van Björn Jue, het slachtoffer in de zogenoemde Pernisser martelmoord, willen dat de vier betrokken agenten alsnog worden vervolgd. Hun advocaat Frank van Ardenne stapt daarvoor naar het gerechtshof.

Het Openbaar Ministerie maakte vorig jaar bekend geen strafvervolging tegen de vier in te stellen. Björn Jue werd in de nacht van 15 op 16 juni 2007 op gruwelijke wijze mishandeld door twee mannen in een woning aan de Pastoriedijk in Pernis. De twee die Jue om het leven brachten, zijn veroordeeld tot tien en twaalf jaar gevangenisstraf. Een medeplichtige kreeg van het hof vijf jaar cel.

Toen de politie ter plaatsen kwam, was Jue nog in leven. de agenten gingen niet op stel en sprong de woning binnen, omdat zij voorbereidingen troffen om dat „op volgens leidinggevende verantwoorde wijze” te doen. Het beeld dat de agenten geruime tijd werkloos voor de deur hebben gestaan, terwijl de doodskreten van Jue op straat hoorbaar waren, klopt volgens het OM dan ook niet. Volgens Justitie bestaat er geen oorzakelijk verband bestaat tussen het handelen van de agenten en de dood van Jue.

Van Ardenne maakt gebruik van de zogenoemde artikel 12-procedure bij het hof, waarmee hij alsnog om vervolging van de agenten kan vragen. Bij zo'n procedure beoordelen raadsheren van het hof of het OM een juiste afweging heeft gemaakt. Daar moeten zij dan wel een belangrijke reden voor zien.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook