vrijdag 12 februari 2010

Verdachte moord Mientjes gepakt in Marokko

Fouad El Marzouki (34), de verdachte in de moord op de twee Nijmeegse 'Mientjes' is vrijdag aangehouden in Casablanca (Marokko) nadat de Marokkaanse politie gegevens over zijn verblijfplaats hadden gedeeld met Nederlandse autoriteiten.

De verdachte zou in februari 2003 in de Nierstraat in Nijmegen twee bejaarde vrouwen, Mientje Aarts-Sewalt (69) en Mientje Thijssen-Bartelen (75) om het leven hebben gebracht. Hij pleegde de brute moorden na een lange voorbereiding in de hoop een fortuin in een van hun huizen te vinden. Beide vrouwen stierven elk aan zo’n 35 messteken.

Fouad El Marzouki is homofiel. Hij was de vriend van René Aarts, de zoon van slachtoffer Mientje Aarts. Die Marokkaan kwam over de vloer bij Mientje, bijna als familielid.

De dag van de moord vluchtte de verdachte naar Marokko. Omdat dat land geen onderdanen uitlevert, draagt Nederland de vervolging aan Marokko over.

De rol van zijn broer -Malik El Marzouki- die al op donderdag 5 februari 2003 met Fouad aan de deur zou hebben gestaan bij de rijke Mientje Thijssen, wordt eveneens onderzocht.

Update 24-11-2011: Fouad El Marzouki is in Marokko tot levenslang veroordeeld

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook