vrijdag 12 februari 2010

Zus van scooterklootzak legt schuld ongeluk bij politie

Volgens Laila el G., zus van een van de twee jongens (de 18 jarige) die vorige maand in Nijmegen met hun scooter voetganger Mario van Geijn (50) omverreden op een zebrapad, is het dodelijke ongeval eigenlijk de schuld van de politie. "Als de politie ze niet zo had opgejaagd, was dit nooit gebeurd”, aldus Laila tegen Maroc.NL (mirror). “Waarom gingen deze agenten tieners achtervolgen op zo’n druk tijdstip midden in het centrum van Nijmegen? Mijn broertje en zijn vriend waren bijna dood door dit tragische ongeluk. De politie had de situatie beter moeten inschatten".

De beide jongens waren op de vlucht voor de politie na een overval, reden toen Mario van de Geijn (50) dood en bedreigden in het ziekenhuis medisch personeel. Een broertje van één van de verdachte bedreigde vervolgens receptioniste en journalisten van 'De Gelderlander' toen die een interview met zijn moeder en zus (niet Laila) wilden publiceren. Dit broertje werd gearresteerd.

Laila el G. deed dit laatste incident af met:
"Mijn broer was zeer geëmotioneerd toen hij daar heen ging en is verhaal gaan halen, maar hij heeft niemand met de dood bedreigd. Hij vroeg alleen of ze alsjeblieft konden stoppen met schrijven over zijn broertje. Maar het personeel dat daar op dat moment aan het werk was heeft het als dreigend ervaren. Misschien heeft hij zijn stem verheven.”

Zijn arrestatie was volgens Laila 'wegens openstaande boetes'. Onwaarschijnlijk gezien het feit dat zijn voorarrest recentelijk met 3 weken is verlengd.

Dat het scooterduo een overval op hotel Belvoir wilde plegen is evenmin waar, zegt ze. De manager trachtte zo reclame maken. De zus vindt het schandelijk dat het hotel en het Radboud alle feiten hebben verdraaid. „Bizar dat journalisten zo willen scoren. Onze familie leeft nu in een nachtmerrie.”

Ja Laila, iedereen liegt: Het hotel, de politie, het ziekenhuis, de journalisten, maar met jouw familie is niks aan de hand.
Update 24 februari: Scooterklootzakje gaat Ziekenhuis excuses aanbieden want hij was 'helemaal in paniek' en wist niet dat-ie iemand had doodgereden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook