vrijdag 12 februari 2010

Familiedrama in Baexem

In Baexem (Limburg) is afgelopen nacht het meisje Soukaina Hajali (8) om het leven gebracht in een woning aan het Genroyhof. Haar broertje Soufiam (10) is met zware verwondingen (een doorgesneden keel) naar het academisch ziekenhuis in Maastricht gebracht.

De Marokkaanse vader Faddel Hajali (39) meldde zich gisteravond rond elf uur op het politiebureau met de mededeling dat er 'iets ergs' was gebeurd. Een politie-surveillance ging naar het adres toe en vond daar het dode meisje badend in een plas bloeden de zwaargewonde jongen. De moeder van de kinderen was niet in de woning aanwezig. De vader is gearresteerd.

De toestand van broertje Soufiam is ernstig maar hij is volgens de politie buiten levensgevaar. Hij had een briefje met daarop 'help' naar door de brievenbus naar buiten geduwd om te proberen zijn buren te attenderen op het enorme drama dat zich even daarvoor in zijn ouderlijke woning had afgespeeld.

Er zou al enige tijd spanning zijn tussen de man en de vrouw en er zou een echtscheidingsprocedure in gang zijn gezet door de moeder. De vader was al jaren werkloos, de vrouw werkte bij de kringloop in Roermond. De moeder -Houda- had twee weken geleden de woning verlaten vanwege ernstige relatieproblemen. Zij moest toen noodgedwongen de kinderen achter gelaten maar had toen de politie en de school op de hoogte te hebben gesteld van haar relatieproblemen.

Volgens de meeste mediabetrof het een 'goed geintegreerd gezin', volgens sommige buren ging het om een 'criminele vader' die 'al eerder had vastgezeten'. Naar later bleek had Faddel H. inderdaad vastgezeten wegens drugshandel. Ook was hij, zoals langzaam aan duidelijk werd in de media tamelijk agressief en dominant en had al eens gedreigd een buurman 'dood te schieten'. Tja 'keurig geintegreerd'.

Soukaina zou op de 21e februari 9 jaar geworden zijn.

Update 20 mei 2010: Tijdens de pro-forma zitting vandaag bleek dat Faddel Hajali zegt zich niets meer van het gebeuren te kunnen herinneren. Volgens zijn advocaat Delescen zouden relationele problemen ten grondslag liggen aan het familiedrama. “Hij heeft op die bewuste avond een e-mail gekregen van zijn vrouw dat ze hem definitief zou verlaten. Ze was enkele weken eerder al uit huis gegaan. Mijn cliënt zorgde in zijn eentje voor de kinderen en dat wilde hij zo goed mogelijk doen. Wat er na het lezen van de e-mail met hem is gebeurd, is nog een groot raadsel. Hij ontkent noch bekent de moord en poging tot moord, omdat hij 'de film volledig kwijt' is.”
Update 5 november 2010: Er wordt 24 jaar geëist.
Update 19 november 2010: Uitspraak 20 jaar en tbs.
Update 26 oktober 2011: In hoger beroep is 20 jaar en TBS uitgesproken, er was 24 jaar geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook