vrijdag 20 maart 2009

Vader Natalee Holloway stuurt speurhond naar Aruba

Dave Holloway, de vader van de sinds 2005 vermiste Amerikaanse tiener Natalee Holloway, heeft een speciaal opgeleide hond met begeleider naar Aruba gestuurd die het lichaam van Natalee moet lokaliseren. Hond en begeleider zijn vandaag aangekomen.

Dave Holloway is ervan overtuigd dat er op een bepaalde plek niet goed genoeg onderzoek is verricht.

Het Openbaar Ministerie  op Aruba heeft de komst van het 'speurteam' bevestigd, maar helpt niet actief mee.

Hoofdofficier van justitie Hans Mos beschouwt de actie als 'kul'. ''De discussie of het lichaam daar kan zijn of niet, hebben we al lang gehad'', aldus Mos.

De officier heeft wel met de speurders beproken dat ze zich ann ''bepaalde regels'' moeten houden. De lokale politie ziet daarop toe.

Het OM heeft laten weten nog enkele maanden nodig te hebben om het onderzoek na de verdwijningzaak af te ronden. Vooral de verklaringen die Joran van der Sloot heeft afgelegd, nemen bij de instantie nodige tijd in beslag.

De komst van de hond naar het eiland veroorzaakte nogal wat opschudding. Zo meldde een lokale Amerikaanse krant op basis van een bron binnen het vliegtuig dat het lichaam reeds gevonden zou zijn.

Het lijkt allemaal een storm in een glas water. Misschien was er publiciteit nodig voor de film over Natalee die binnenkort uitkomt.

Bovendien kán het lichaam niet op Aruba gevonden worden want topspeurder Pieter Air de Freez heeft zelf gezegd dat ze overboord is gekieperd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Politieman verdacht van mensenroof

Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden verdenkt een 55-jarige politieman van het illegaal meenemen van een 3-jarig meisje van de Filipijnen. Dat heeft een woordvoerder van het OM vrijdag gezegd.

Het onderzoek naar de politieman loopt nog. De man is een jaar geleden al geschorst toen een ambtenaar ontdekte dat de papieren van het kind niet in orde waren.

De vrouw van de politieman, zelf een Filippijnse, zou het meisje in haar handen gedrukt hebben gekregen bij een bezoek aan haar moederland. In overleg met haar man besloot ze het kind mee te nemen naar Nederland. „Wij constateren een aantal onjuistheden in die adoptie”, aldus de woordvoerder van justitie.

Volgens de agent betreft het enkel een correctie met correctievloeistof. De woordvoerder bestrijdt dit. „Wij gaan heus geen onderzoek instellen als er enkel een foutje is verbeterd met typex.” De agent heeft volgens het OM met opzet gebruik gemaakt van ofwel een vals formulier, ofwel een valse handtekening.

Het OM, dat met een team van zeven mensen onderzoek heeft gedaan op de Filippijnen, denkt nog een flinke tijd nodig te hebben voordat het onderzoek kan worden afgerond.

 

Met 7 man onderzoek gedaan op de Filipijnen…….. zeker hard gewerkt daar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrij na 15 jaar onterecht in TBS

Nakach, direct na zijn vrijlating uit de Pompekliniek met zijn advocaat Joe de Goeij
bensaid-nakach
Bensaïd Nakach (65) uit Tilburg heeft vijftien jaar onterecht vastgezeten in de Pompekliniek in Nijmegen.

De rechtbank in Breda heeft vrijdag ingestemd met het verzoek van het Openbaar Ministerie  om de tbs van de man niet te verlengen.

Uit onderzoek van het Pieter Baan Centrum (PBC) is onlangs vast komen te staan dat Bensaïd Nakach geen psychische stoornis heeft, ook niet toen hij vijftien jaar geleden werd veroordeeld.

Het oordeel van de rechtbank in Breda houdt in dat de man al die tijd ten onrechte heeft vastgezeten, aldus advocaat Joe de Goeij die Nakach bijstaat.

De man van Marokaanse afkomst wilde lange tijd niet aan een onderzoek meewerken omdat hij geen vertrouwen had in de reguliere psychologen.

Die zouden onvoldoende rekening houden met zijn culturele achtergrond.

In 2007 spande hij met succes een kort geding aan om te bereiken dat hij door een transculturele psychiater onderzocht zou worden.

In 1994 werd Nakach veroordeeld tot een jaar cel voor poging tot doodslag op zijn vrouw. Hij sloeg haar destijds met een bijl op het hoofd.

Op advies van psychologen en psychiaters legde de rechter de man toen ook tbs met dwangverpleging op.

De man komt vandaag nog op vrije voeten, aldus zijn raadsman.

Volgens de Pompekliniek is er geen justitiële dwaling begaan want: “de rechter beslist en wij voeren enkel uit” wat een gelul!!

 

Zie ook Vijftien jaar in TBS en niet gek

Brief Pompekliniek nakach pasteurella Brief van de Pompekliniek naar aanleiding van de vrijlating van Ben-Said Nakach

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrijspraak na laten doodvallen van baby

Margaretha H.(41) is door de rechtbank in Utrecht vrijgesproken van doodslag op haar twee maanden oude dochtertje Esmeralda. Tegen H. was drie jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De rechtbank stelde vast dat H. betrokken was bij de dood van het meisje in april. H. zegt dat ze met de nodige drank op haar dochtertje twee keer heeft laten vallen. Sporen wijzen op mishandeling, maar volgens de rechtbank is er geen bewijs dat H. de baby opzettelijk heeft gedood. Ook kon de rechtbank dood door schuld niet vaststellen, omdat de verklaringen van H. ongeloofwaardig zijn.

De rechtbank noemde de vrijspraak "maatschappelijk en moreel onbevredigend, maar bewijsrechterlijk het enig juiste."

Inderdaad, zeer onbevredigend. Het is sowieso al raar dat er bij doodslag (indien bewezen) slechts 3 jaar werd geëist. Voorts zou je kunnen verwachten dat als er geen doodslag bewijs was, het toch op zijn minst dood door schuld zou moeten zijn. Als een automobilist met een dronken kop iemand doodrijd kan hij ook 9 jaar krijgen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook