zondag 13 december 2009

Peter besteed weer aandacht aan Joran vd Sloot | Gaap

“Wat is er met hem gebeurd nadat hij voor het oog van onze verborgen camera’s een uitvoerige bekentenis aflegde over Natalee Holloway? Velen denken dat hij de dans ontsprongen is, maar niets is minder waar. Zondagavond in onze uitzending tonen wij namelijk unieke beelden van het politieverhoor met Joran…”
Zo kondigt de Vries zijn uitzending van vanavond aan. Me dunkt toch niet dat uitzending van de beelden, waar de politie nu al jaren over beschikt, plots zullen leiden tot nieuwe feiten waardoor Joran nu plotseling niet ‘de dans zou ontspringen’.

Je kunt je ook afvragen hoe Peter aan de beelden komt. Van de politie natuurlijk. Raar, een advocaat moet al zeer veel moeite doen om bij God’s gratie de verhoorbeelden van zijn client te krijgen en Peter krijgt ze zomaar?

Dat mag in ieder geval niet volgens art. 139a,Sr. 139b Sr. e.v. en Wetboek van Strafrecht Titel XVII. Schending van geheimen Artikel 272. Niet zo lang geleden werden de AIVD ers, Heleen S., en haar partner, oud-AIVD'er Hans H. de bak in gesmeten voor wat vermeende lekkages naar de Telegraaf, maar naar de Vries lekken mag ongestraft.

In de uitzending is te zien hoe Van der Sloot anderhalf uur lang wordt verhoord. Hij had zich daarvoor vrijwillig aangemeld nadat op 3 februari 2008 het omstreden, met verborgen camera’s opgenomen interview met hem was uitgezonden. Daarin bekende hij aan Patrick van der Eem het lichaam van Holloway te hebben gedumpt. Later beweerde hij hierover gelogen te hebben. In het gisteren uitgezonden verhoor is te zien dat de politie niet veel wijzer wordt omdat Van der Sloot weigert een nieuwe verklaring af te leggen. Dit leidt tot frustratie bij onderzoeksleider Richardson. “Ik ben het zat. We beginnen opnieuw, vertel de waarheid. Ik ben niet hier gekomen om dit lulverhaal aan te horen, sorry”, aldus de Arubaanse commissaris als Van der Sloot zich blijft beroepen op eerder afgelegde verklaringen.  
 
Raar. Ik verwacht in ieder geval geen nieuwe info en geen nieuwe ontwikkelingen.
Update
Amigoe.com zegt het volgende:
Hoe De Vries aan de beelden is gekomen, maakt hij niet bekend. In de uitzending zegt de verslaggever dat de beelden in zijn bezit zijn gekomen en een ‘onthullend kijkje’ geven over het gedrag van Van der Sloot. In hoeverre de uitzending invloed heeft op het nog steeds lopende onderzoek naar de vermiste Holloway, kan het Arubaanse Openbaar Ministerie (OM) niet zeggen. Volgens de woordvoerder is eerst gekeken wat in de uitzending van gisteren werd vertoond. “Vanmorgen is er weer over vergaderd”, aldus Ann Angela, die zegt verder niet te kunnen reageren.

De politie Rotterdam-Rijnmond waar het verhoor heeft plaatsgevonden, verwijst door naar het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en het Arubaanse OM voor commentaar. “Het is niet ons onderzoek, dus we kunnen hier ook niets over zeggen, ook niet over hoe de beelden zijn gelekt”, aldus woordvoerder Huub Veeneman. Of de beelden in het bezit waren van politie Rotterdam-Rijnmond, weet hij niet. “We moeten wel kijken wat ermee is gebeurd. Dat onderzoek moet natuurlijk niet door ons worden gedaan.” Ook KLPD-woordvoerder Marjolein Ruitenbeek verwijst naar het Arubaanse OM . “Ik kan geen antwoord geven op de zaak.” Volgens haar was in de beelden geen KLPD-rechercheur te zien, zoals Peter R. de Vries overigens wel in de uitzending stelt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook