maandag 28 juli 2008

Men waakt over u

Met een misdaadophelderingspercentage van 22 procent, en een aangiftebereidheid van circa 25 procent (dat zal per politiedistrict verschillen), is ons land een paradijs voor misdadigers. Echter niet voor de kleine overtreder. Voor die categorie is mankracht genoeg om die bij de kraag te vatten. Wie het in het hoofd haalt een nachtje door te brengen in een zuurverdiend strandhuisje (voor de somma van 70 000 euro aan te schaffen) wordt door de man in de lange, lederen jas wakker gebonkt.

Een column van Filantroop

Plaatselijke SD’ers hebben er hun werk van gemaakt het geluk van de medemens ruw te verstoren, en gezinnen tijdens de vakantiepret bruut dakloos te maken. Je zou je kunnen afvragen wat er op tegen is de nacht op het strand door te brengen in een land waar honderdduizenden illegaal verblijvende landgenoten een illegaal inkomen verwerven. Maar men heeft nu eenmaal besloten dat de goedwillende burger wél moet werken, maar van zijn salaris niet mag genieten.

Overal in ons land worden recreatiehuisjes door soortgelijke SD’ers beslopen op eventuele illegale permanentbewoning. Secuur worden de stand van de gordijnen bestudeerd, autobewegingen opgetekend, en hier en daar het energiegebruik bijgehouden. In sommige gemeenten worden uit voorzorg zelfs water en energielevering gestaakt om te voorkomen dat de mens langer in zijn eigen huisje verblijft dan de gemeentelijke willekeur hem toestaat.

Je zou wensen dat illegalen die illegaal een woning bewonen en zich een onwettig inkomen verwerven met eenzelfde nauwkeurigheid aan de tand gevoeld worden. Maar dat dan weer niet.

Nederland wordt getergd door een woud van grillig geboomte en wild slingerende lianen aan regels en wetten om de burger zijn geluk te ontnemen. Overal staan de trouwhartige ambtenaren de burger op te wachten op kleine overtredingen, of wordt het genot met hoge boetes op de korrel genomen. Wie iets te groot rijdt krijgt financieel strafwerk, wie iets te veel energie verbruikt gaat aan de paal.

Je kunt in Nederland nog beter met een machete door de Kalverstraat rennen dan met een mankement aan je fietsverlichting door een gehucht kuieren. Dan opeens is er mankracht genoeg voorhanden om de onverlaat aan te pakken.

Heeft men de pech met de beperkingen van een rolstoeler en gedwongen door hoge nood een plasje in een steeg te moeten plegen, dan wordt hard ingegrepen, want een invalide is gemakkelijker in een politiebusje te kwakken dan een draaideurcrimineel.

Wie zich verdedigt tegen een crimineel wordt als een crimineel afgevoerd, en mag hopen dat die de crimineel niet schadeloos hoeft te stellen wegens de geleden, emotionele schade.

Maar de lol kan niet op. Wie op dit alles kritiek heeft en dus voor rechts aangezien wordt, loopt verhoogd risico, want rechts is tot vijand van de samenleving verklaard. Rechtse opiniemakers en politici lopen in het beste geval het risico zich aan het politiebureau te moeten verantwoorden voor het hebben van een mening. In het slechtste, zal men de hulp van een beveiligingsbedrijf moeten inroepen, of zich met een gepantserde auto moeten verplaatsen.

Je zou kunnen denken, als er vijf man in een tunneltje fietsers kunnen opwachten, er beambten genoeg zijn om burgers van onbesproken gedrag van hun vakantiegeluk te beroven, en er voldoende politiemankracht beschikbaar is om een wildplassende invalide in een politiebus te kwakken, het geen moeite kan kosten bedreigde opiniemakers en politici een veilig bestaan te bieden.

Maar ja, een overheid die liever de burger dan de crimineel terroriseert kijkt wel uit.

aarom heeft Nederland een cellenleegstand, schoffelen de criminelen in een aangenaam zonnetje, en vertrekken steeds meer Nederlanders naar landen waar burgers van goede wil niet vervolgd dreigen te worden.

Maar wie betaalt straks de belasting?

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Weer 6 lijken gevonden in tuin Indonesische seriemoordenaar

De Indonesische politie heeft in de achtertuin van een 30-jarige man, die verdacht wordt van de moord op zijn Nederlandse minnaar, vandaag zes lichamen opgegraven.

Daarmee zou het totaal aantal slachtoffers van de veronderstelde seriemoordenaar Verry Henyanksyah op elf komen.

Henyanksyah werd gearresteerd nadat hij bekend had de moord te hebben gepleegd op zijn homoseksuele Nederlandse partner, van wie hij het lichaam in stukken hakte en in een koffer in de Indonesische hoofdstad Jakarta dumpte. Op zijn aanwijzing werden nu in zijn tuin in Jombang, in het oosten van Java, al vier lichamen gevonden. Dorpelingen hielpen bij de opgraving.

Twee van de lichamen die maandag werden opgegraven behoorden volgens de politie toe aan een moeder en haar 3-jarige dochtertje. Hoewel de lichamen van de slachtoffers in vergevorderde staat van ontbinding verkeren, zei de politie aanwijzingen te hebben dat ze waren geslagen. De moorden zouden binnen een periode van ongeveer een jaar zijn gepleegd.

Over het motief van de man tast de politie nog in het duister.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Micha Kat vs Maurice Lippens: the X-files

klol Vandaag diende in Amsterdam het kort geding tussen Fortis topman Maurice Lippens en Micha Kat, betreffende uitlatingen op Kat's weblog Klokkenluider online over pedofiele vergrijpen waar graaf Lippens bij betrokken zou zijn.

Kat kon noodgedwongen (hij zit in Thailand en hoorde vrijdag pas dat het kort geding zou plaats vinden) niet aanwezig zijn en had middels een e-mail om uitstel gevraagd. Ook was hij niet vertegenwoordigd.

Vice president mevr. mr. W. Tonkens-Gerkema oordeelde emicha-katchter dat Kat ruim de tijd had gehad om een advocaat te regelen en verwiep daarom het verzoek om uitstel.

De advocaten van Fortis en Lippens - Van Manen en Jimmink - betoogden dat de publicaties van Kat over gruwelijke pedofiele mishandeling door Maurice Lippens op de websites het vrije volk en klokkenluideronline onnodig grievend, lasterlijk en smadelijk waren, er geen enkele rechtvaardiging voor de beschuldigingen is en Kat zich slechts heeft beroepen op anonieme bronnen, met name Kleintje Muurkrant (de serie Adel Verplicht). Opvallend genoeg is tegen die serie op Kleintje Muurkrant nimmer geprocedeerd.

maurice lippensDat laatste is interessant: want de jurisprudentie in Nederland is ‘klip en klaar’: was er eerder een beschuldiging gepubliceerd in de media en daar is de beschuldigde niet tegen opgetreden, dan is daarmee een niet tegengesproken bron geschapen.

Houdt de voorzieningenrechter in Amsterdam zich aan deze jurisprudentie dan lijkt een veroordeling van Micha Kat niet voor de hand te liggen. Komt die er wel, dan is de vraag of de gebroeders Lippens vier jaar na dato alsnog Kleintje Muurkant gaan aanpakken, alsmede de ‘X-files’ site.

Uitspraak 7 augustus 2008.

Vermeldenswaardig is dat Kat wellicht niet zo lekker ligt bij de rechtbank in Amsterdam wegens zijn publikatie over rechtbank predidente Carla Eradus. Van Tonkens-Gerkema wordt gezegd dat zij via haar nevenfunctie bij de Arbitrage commissie goede contacten zou hebben met personen bij de ABN, onlangs gekocht door Lippens' Fortis.

Kat heeft al aangekondigd bij veroordeling in hoger beroep te zullen gaan.

Zie ook: Rechtszaak Fortis baas tegen Micha Kat

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vijf Nederlandse vrouwen verkracht in Kenia

Vijf Nederlandse vrouwen in de leeftijd van 17 tot 25 jaar zijn tijdens een werkvakantie in Kenia afgelopen donderdag verkracht door een groep van zo'n tien Keniaanse mannen.

De vrouwen maakten deel uit van een groep die bezig was met welzijnswerk in het Afrikaanse land. Ze waren uitgezonden via Livingstone uit Amersfoort. Een woordvoerster van de organisatie bevestigde maandag een bericht hierover van het Reformatorisch Dagblad.

Medewerkers van Livingstone, dat al tientallen jaren werkvakanties in verschillende Afrikaanse landen, Oost-Europa en Zuid-Amerika organiseert, zijn "ontzettend geschokt".

Een groep van twaalf Nederlanders was in het Keniaanse Kakamega bezig met het opknappen van een school. Zij waren juist het project aan het evalueren toen een groep Keniaanse mannen het terrein op kwam.
Het terrein was beveiligd, maar de mannen hadden een buurman gegijzeld om zich toegang tot het terrein te verschaffen.

Op het moment dat de mannen binnenkwamen waren ook enkele Kenianen, onder wie een aantal baby's, aanwezig. De overvallers brachten alle aanwezigen naar een kamer.

Daar werden ze gedwongen hun waardevolle bezittingen af te geven en werden ze aan handen en voeten vastgebonden en moesten op hun buik gaan liggen. "Als ze even bewogen werden ze geslagen. De overvallers hadden behalve een vuurwapen allerhande wapens als harken en speren bij zich."

De Keniaanse overvallers namen vijf vrouwen mee naar een andere ruimte, waar ze verkracht zijn. "Ze hebben ook nog geprobeerd lokale vrouwen te verkrachten, maar die werden uiteindelijk met rust gelaten omdat zij baby's bij zich hadden."

Meteen daarna maakten de overvallers zich uit de voeten. De Keniaanse politie heeft meteen dertig mensen op de zaak gezet. Inmiddels zouden al honderd mensen zijn verhoord.

De vrouwen zijn in Kenia in een ziekenhuis onderzocht en via Naïrobi zo snel mogelijk teruggevlogen naar Brussel, waar zij zaterdag zijn aangekomen. Daar werden zij opgewacht door familie en mensen van Livingstone. De vrouwen krijgen in Nederland nog medische en psychische zorg.

Livingstone stopt per direct met het project in Kenia. "Ook al kan het projectteam hier natuurlijk niets aan doen." Livingstone schat de veiligheid van een project altijd van tevoren in en zorgt voor bewaking.
Opvallend is echter dat de stichting Future4 kids op haar website juist had staan dat ze in 2008 niet meer naar Kakamega zou gaan in verband met de veiligheidssituatie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook