donderdag 3 april 2008

OM eist werkstraf voor kampvuurdrama Castricum

AMSTERDAM - Het OM eist in hoger beroep een 80 uur werkstraf toen de leraar die in juni 2006 tijdens een schooluitje op het strand bij Castricum een steekvlam in een kampvuur veroorzaakte. Door het vuur raakten drie leerlingen gewond.
Docent E.S.B veranderde het uitje van scholengemeenschap Jan Arentsz in een vuurzee toen hij wasbenzine op het kampvuur gooide.

De inhoud van de fles vatte vlam en schoot uit de handen van S.B. en er ontstond een steekvlam. De scholieren raakten dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten.

In eerste instantie werd de man voor de rechtbank op 19 oktober 2006 vrijgesproken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Integriteit politie Amsterdam laat te wensen over

AMSTERDAM - Uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de Vrije Universiteit (VU) naar de integriteit binnen het hoofdstedelijke korps blijkt dat pesterijen, racistische opmerkingen en seksuele intimidatie regelmatig voorkomen op de werkvloer bij de politie Amsterdam-Amstelland.

De resultaten van het rapport zijn schokkend: Hoewel 97 procent van de medewerkers pesterijen op het werk niet aanvaardbaar vindt, neemt 32 procent van hen dit wel waar.

Datzelfde geldt voor racistische grappen of opmerkingen; 91 procent vindt het niet kunnen, maar ook hier ziet 32 procent het gebeuren op de werkplek.

Verder accepteert 99 procent van de ondervraagden het niet dat er seksuele intimidatie op de vloer plaatsvindt, maar komt het volgens 12 procent van de medewerkers wel voor.

Overigens waardeert driekwart van de korpsleden het huidige preventieve integriteitsbeleid. Ongeveer hetzelfde aantal vindt dat de signalen over ongewenst gedrag van collega's serieus moeten worden genomen, blijkt verder uit het onderzoek.

De korpsleiding zegt de uitkomsten te betreuren, maar ziet hierdoor kans om het integriteitsbeleid nog verder te verbeteren. Commissaris Cor Gorissen liet weten het belangrijk te vinden wat voor effect het beleid van het korps heeft en wat de perceptie en ervaringen zijn van de medewerkers.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook