zaterdag 5 september 2015

Dode man in Zoetermeer

De Zoetermeerse politie heeft vanavond aan het Noord Aa het lichaam van een dode man gevonden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Tip over coldcase Els Slurink lijkt hoopvol

De tip die de politie Noord-Nederland van de Telegraaf kreeg over de onopgeloste moord op Els Slurink op 21 maart 1997 in Groningen, lijkt zeer de moeite waard te zijn. Uit analyse van het coldcaseteam blijkt dat in 1997 inderdaad een mogelijk interessant persoon buiten schot is gebleven.

  De informatie kwam van een tipgever die zich bij de krant meldde. Volgens deze tipgever woonde er destijds tijdelijk een man naast Slurink aan het Van Brakelplein die in het dader profiel zou passen. De politie hield er toen en ook nu sterk rekening mee dat de moordenaar van de vrouw die thuis werd omgebracht, in de straat van Slurink woonde. Volgens de tipgever droeg de man legerkistjes. Dergelijke voetafdrukken werden in de tuin van Slurink ontdekt. De man zou ook opmerkelijke uitlatingen over de vrouw hebben gedaan. Bijzonder is ook dat hij ict-specialist is. Medewerkers van het NFI stelden in 2004 vast dat op geraffineerde wijze bestanden van de computer van Slurink waren gewist.

  In de afgelopen weken onderzocht het coldcaseteam, de tip. Volgens Anjo van der Helm van het coldcaseteam klopt het inderdaad dat deze man tijdelijk naast Els woonde en dat hij destijds niet in beeld is geweest. De politie gaat nu verder met het onderzoek naar de tip over de man die nog steeds in het Noorden woont. Op korte termijn verwacht de politie geen ontwikkelingen.

  Els, een medewerkster van het toenmalige Academisch Ziekenhuis in Groningen, werd omgebracht door een steek in het hart met vermoedelijk een schaar.  De politie heeft er altijd rekening mee gehouden dat de moordenaar uit haar directe omgeving kwam en dat ze hem ook binnenliet. Er was niets uit de woning verdwenen en ook leek er geen sprake van een zedenmisdrijf. Een paar weken voor de moord was de fiets van Slurink uit haar tuin meegenomen. Vermoedelijk kwam de moordenaar van de vrouw binnen via de achterdeur.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Doodgeschoten man wilde bemiddelen bij burenruzie

  De man (51) die gisteren in Roosendaal werd doodgeschoten, probeerde vermoedelijk te bemiddelen bij een burenruzie.

  De schutter (58) had al vaker ruzie gehad met zijn naaste buren. Buurtbemiddeling, de woningcorporatie of wijkagenten konden de situatie niet verbeteren.

  De dader was dan ook bekend bij politie, justitie en hulpverleningsinstanties. Volgens buurtbewoners is de man getraumatiseerd geraakt door de oorlog in Kosovo, waar hij oorspronkelijk vandaan komt.

  "Hij zocht vaak ruzie en was erg verknipt door de oorlog die hij mee heeft gemaakt", aldus een buurtbewoner. "Het is ongelofelijk dat dit kan gebeuren. Het slachtoffer kende ik ook. Een hele lieve normale man met twee dochters. Verschrikkelijk gewoon."

  De dader had geen wapenvergunning, maar had het wapen dat hij gebruikte illegaal in huis. Zijn gezin is momenteel ergens anders ondergebracht.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook