dinsdag 21 april 2015

Familieleden onder verdachten moord in Leiden


​Twee van de vier mensen die zijn aangehouden na de dood van Angelo Frank (foto) uit Leiden, zijn familie van het slachtoffer. Het gaat om de neef en de broer van de vermoorde man.
Angelo werd zondagochtend rond 10.30 uur neergeschoten in een flatwoning aan het Jan Pieterszoon Coenhof. Hij bezweek korte tijd later aan zijn verwondingen. In totaal werden er vier mensen gearresteerd: drie mannen uit Leiden en een vrouw uit Rijswijk. De verdachten zijn tussen de 21 en 29 jaar oud.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Doodrijder wordt pooier

Abderrahim I.(19), die op 15 mei 2013 de Biltse oud-wethouder Jan van Eijken (76) doodreed, stond vandaag terecht in een pro-formazitting voor vrouwenhandel.

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt I. van het prostitueren van een 17-jarig meisje. Hij zou een relatie met haar aan zijn gegaan en vervolgens hebben verteld over schulden. Met seks kon ze een hoop geld verdienen, vertelde hij haar. Het geld zouden ze verdelen, maar vervolgens verdween het meeste in de zak van de Biltenaar, stelt justitie.

Op zijn 17e botste Abderrahim met hoge snelheid tegen de oud-wethouder Jan van Eijken op de Hessenweg in De Bilt. Van Eijken overleefde het ongeluk niet. I. sloeg, samen met zijn bijrijder, op de vlucht. Hij werd later gepakt en, ook in hoger beroep, veroordeeld tot drie maanden jeugddetentie, waarvan 81 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Hij kreeg een werkstraf van 120 uur

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook