donderdag 13 november 2014

Jongen doodgestoken in Amsterdam - vader gearresteerd

In de Houtrijkstraat in Amsterdam is vanavond Ferdyan (10) door zijn vader (46) doodgestoken in zijn ouderlijk huis. De  vader is gearresteerd en verklaarde ‘onder hypnose’ te zijn geweest.

Omwonenden zeiden al vaker voor de man gewaarschuwd te hebben. De politie was de afgelopen 4 jaar echter slechts 2x aan de deur geweest.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: vier jaar voor doden baby

Tegen een man (27) uit Utrecht is vandaag bij de rechtbank in Utrecht 4 jaar cel geëist wegens doodslag van zijn vijf maanden oude baby. Hij zou haar flink door elkaar hebben geschud.

De moeder had de baby op 5 november 2013 rond 15.00 uur 2013 gezond bij haar man achtergelaten, om haar ouders in het ziekenhuis op te halen. In het ziekenhuis krijgt ze een telefoontje van haar man om naar huis te komen, omdat de baby niet meer ademt. Even later in het ziekenhuis worden bij de baby bloedingen in de hersenen, in het oog en aan het netvlies geconstateerd.

Het kindje is in coma, maar heeft dan nog hartslag. De volgende dag bezwijkt ze alsnog aan haar verwondingen.

Volgens de aanklager zijn de verwondingen bij de baby tussen 15.00 en 15.30 uur ontstaan. Die kunnen niet worden verklaard door een normale val maar moeten zijn toegebracht, concluderen deskundigen. Het meisje lag bovendien op bed en was altijd gezond geweest. Daarom moet haar vader verantwoordelijk voor de dood van zijn dochtertje zijn, stelt het Openbaar Ministerie. Hij was de enige die het bewuste half uur bij zijn kind was.

Volgens de aanklager heeft de vader weliswaar niet de dod van het kind gewild, maar kon hij wel weten dat een baby van vijf maanden kwetsbaar is. Hij kon ook weten dat het krachtig heen en weer schudden van een baby kan leiden tot beschadigingen met blijvend letsel en zelfs met de dood tot gevolg. Hoewel de vader de rest van zijn leven de last met zich mee moet dragen dat hij verantwoordelijk is voor de dood van zijn kind, is een straf toch op zijn plaats gezien de zware en onomkeerbare gevolgen, vindt de officier van justitie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Gewonde Geldrop overleden

Een ernstig gewonde man die gisteren in Geldrop werd gevonden is overleden in het ziekenhuis. De politie houdt ernstig rekening met een misdrijf. Een rechercheteam onderzoekt de zaak.

    De identiteit van de gewonde is nog steeds niet bekend, de man is niet meer aanspreekbaar geweest.

    De politie is op zoek naar getuigen omdat de man mogelijk enkele uren gewond door Geldrop heeft gelopen.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook