donderdag 16 oktober 2008

Verdachte in zaak Marlies nog 60 dagen vast

Lichaam Marlies gevonden

De 27-jarige Ryan P. blijft nog zeker zestig dagen achter de tralies. P. is een van de vier mensen die ervan worden verdacht iets te maken te hebben met de verdwijning van Nederlandse Marlies van der Kouwe op het eiland Bonaire.

De rechter-commissaris heeft donderdag besloten tot verlenging van het voorarrest, meldde de plaatselijke politie.

Apothekersassistente Van der Kouwe verdween ruim drie weken geleden spoorloos na een avondje uit. Behalve Ryan zat ook zijn 37-jarige broer Vincent P. korte vast. Hij is inmiddels vrijgelaten. De andere verdachten zijn de 19-jarige Siegmar M. en de 30-jarige Jamie Richardson, de stiefvader van Ryan's vriendin Shanti.

De politie heeft al veel tips gekregen over de verdwenen Nederlandse, maar zegt dat meer tips nog steeds welkom zijn in het onderzoek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Rentema integer? Jaja

Volgens mr. H.T.J.F. Verhappen, de president van de rechtbank Dordrecht, bestaat geen enkele twijfel over de integriteit van mr. Eltjo Rentema, kantonrechter bij de rechtbank Dordrecht. Dat meldt vandaag het Juridisch Dagblad. Typisch een gevalletje 'slager keurde zijn eigen vlees en vond de kwaliteit wederom voortreffelijk'.

Wat was er ook al weer aan de hand?
Mr. Rentema oordeelde in een civiele procedure betreffende ontruiming van Grieks restaurant 'de Grote Griek' ten gunste van projectontwikkelaar Arie Van Pelt. Laat nu Van Pelt jarenlang de buurman van Rentema zijn geweest en aan Rentema zelfs tegen een voordelige prijs een lap grond te hebben verkocht.

Lullig natuurlijk toen dat Van Pelts tegenpartij Pertsinidis van De Grote Griek, ter ore kwam. Als dat toch geen schoolvoorbeeld van belangenverstrengeling is, is niets dat. Daarbij kwam nog dat Harro Knijff, de advocaat van Van Pelt, met Rentema actief was geweest in de lokale Orde van Advocaten en regelmatig werkzaam is als invalrechter in Dordrecht. Zo’n zaak kon Van Pelt bijna niet verliezen.

Duidelijk 'something rotten' bij de rechtbank in Dordrecht, zou de leek oordelen.

Zo niet echter de president van de rechtbank. Deze oordeelt dat er volgens hoogstaande ethische en professionele normen is gehandeld en dat er geen sprake was van belangenverstrengeling. Wel vindt hij dat Rentema 'evenwel ter zitting de relatie had kunnen melden'. Dat laatste is natuurlijk helemaal een gotspe: 'Ik meld even dat ik zwaar in bed lig met de tegenpartij maar ik ga gewoon door om in uw zaak te oordelen'

De president van de rechtbank benadrukt nog even dat het bestuur zich er volledig voor inzet de professionele standaard op een zo hoog mogelijk niveau te garanderen.

Wel kreeg mr. Trippels, de advocaat van de tegenpartij van de rechtbank nog even een veeg uit de pan omdat deze "in het openbaar de integriteit van betrokkene en daarmee die van de rechtbank ter discussie stelde". Het is goed dat Trippels uit Maastricht komt want in Dordrecht zal hij niet veel zaken meer winnen denk ik zo.

Zie ook

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook