zondag 23 september 2012

Man en vrouw doodgestoken in Best

In Best zijn rond 23.00 uur Linda de Leuw (36) en een man, René (32), levenloos aangetroffen in een woning aan de J. J. de Vlamstraat. Zij zijn met messteken om het leven gebracht.

Vlakbij de woning is een verdachte (44) aangehouden. De politie sluit niet uit dat de aanleiding van de steekpartij gezocht moet worden in de relationele sfeer. De man en de vrouw zouden buren zijn en een relatie hebben. Bij de echtgenoot van de vrouw zouden de stoppen zijn doorgeslagen toen hij de twee samen aantrof.

Update 24-9-2012
De echtgenoot(44) uit Best was zondagavond aan het werk bij café Marktzicht aan het Wilhelminaplein. Volgens de kroegbaas zou zijn werknemer zijn gebeld door zijn vrouw. Enkele weken geleden was al een scheiding aangevraagd, en de vrouw zou hem zondagavond willen vertellen waarom.

De man is vervolgens rechtstreeks naar zijn huis gegaan. Toen hij hoorde dat zijn vrouw een minnaar had en hij de twee samen zag sloegen de stoppen door en stak hij ze neer. Kort na de steekpartij werd de man aangehouden bij zijn huis. Hij zou geprobeerd hebben om weg te rijden, maar is niet verder gekomen dan een paar meter.

De kroegbaas van café Marktzicht was kort na de man naar zijn huis gegaan omdat hij bang was dat er iets mis zou gaan. Daar aangetroffen bleek de deur op slot te zijn. Deze is door de kroegbaas ingetrapt. Vervolgens trof hij de twee lijken aan. Hierop is de politie gebeld.

De echtgenoot uit Best was volgens de kroegbaas zondagavond totaal buiten zinnen. "Hij was helemaal door het dolle heen. Pas toen hij in de boeien werd geslagen, leek hij een beetje te beseffen wat hij had gedaan."

De twee kinderen van de man en vrouw lagen boven te slapen toen het gebeurde. Ze zouden acht en tien jaar oud zijn. De politie heeft de kinderen op een veilige plaats ondergebracht. Volgens een buurtbewoner zouden ze nu bij opa en oma zijn.

De neergestoken vrouw is een dochter van een van de medewerksters van de gemeente Best.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook